30.09.2023
Cum a ajuns tatal Deliei Matache sa se calugareasca: „Am fost ateu pana la 40 de ani”. Ion Matache s-a intors la familie dupa 18 ani - FOTO

Delia este una dintre cele mai cunoscute artistei din Romania, mostenit talentul de la mama sa, Gina Matache. Cantareata este foarte activa pe retelele de socializare, acolo le arata fanilor tot ce face atat in viata profesionala, cat si in viata personala. Cu toate acestea, putini sunt cei care stiu motivul pentru care tatal Deliei a fost calugar timp de aproape 20 de ani. 

Ion Matache a renuntat la calugarie dupa aproape 20 de ani. Acesta s-a intors acasa, la familie, pe fondul problemelor de sanatate, locuind acum impreuna cu sotia sa, Gina Matache, in Bucuresti. Acum s-a aflat care este, de fapt, povestea tatalui Deliei.

Din 2004, Ion Matache a ales calea Bisericii si s-a calugarit, plecand de langa Gina si fetele lui. Avea 40 de ani si erau ateu, fara a avea vreo legatura cu Biserica. El nu stia nici „Tatal Nostru” in ziua cand totul a luat o intorsatura neasteptata. Un preot i-a deschis calea catre Biserica, astfel ca a renuntat la tot si a decis sa plece pe Muntele Athos.

„Pana la 40 de ani, eram ateu. Abia atunci am invatat „Tatal Nostru”. Era in anul 2004, cand am luat contact pentru prima oara cu biserica. Un prieten de-al meu mi-a povestit despre un preot din Piatra Neamt, iar dupa ce l-am cunoscut pe acesta, viata mea s-a schimbat. Am ajuns la parintele Gherasim, am intrat in sala de mese, unde se facea rugaciunea. Eram nou-venit in grup. In momentul in care mi-a rostit numele, apoi pe cele ale fetelor mele si pe al Georgetei, desi atunci ma vazuse prima oara, m-am blocat”, a povestit Ion Matache, conform cancan.ro.

Ion Matache a fost impresionat de aceasta intamplare si a decis sa plece de langa familia lui si a ajuns la o manastire de la Muntele Athos, unde a ales sa se calugareasca.

Cristina Stefania, Instagram versus realitate. Imagini din spatele unei sedinte foto - FOTO

Ion Matache isi doreste ca fiicele sale sa fie la fel de credincioase

Dupa 18 ani in care a decis sa fie calugar si sa se dedice Bisericii in profunzime, probleme de sanatate l-au impins pe Ion Matache inapoi acasa, la familia sa. Acum se afla alaturi de fosta sa sotie, mama Deliei, in casa in care au locuit cat timp erau impreuna. Desi multi se asteptau ca ea sa refuze sa-l primeasca, Gina Matache a dezvaluit ca au ajuns la o varsta inaintata si trebuie sa aiba grija unul de celalalt in aceste momente.

„Nu s-a mai intors in Grecia, e in Bucuresti, eu am grija de el. Suntem doi mosi si trebuie sa avem grija unul de altul. Locuim impreuna, in vechiul nostru apartament”, a declarat mama Deliei, conform ego.ro.

Tatal Deliei nu regreta ca a plecat de langa familia sa aproape doua decenii, ba chiar sustine ca isi doreste ca si ele sa fie la fel de credincioase cum este el. Mai mult decat atat, a precizat insa ca stie cat de greu este sa se apropie de Biserica, mai ales Delia, care traieste in showbiz-ul romanesc.

Horoscop 30 septembrie 2023. Zodia care va castiga o suma mare de bani

„Mi-ar placea sa se indrepte si sa se apropie de Dumnezeu. Pentru un om care traieste in showbiz e mai greu, asa, dintr-o data. Delia crede in Dumnezeu, dar nu are timp de biserica. Cand era in clasa intai se ducea la Patriarhie si pupa toate icoanele. Apoi a zburat puiul, face si ea ce vede in lume”, a mai spus Ion Matache.

Articole din aceeasi categorie