06.02.2024
Cristiano Ronaldo la 39 de ani. Dieta speciala a fotbalistului care-l ajuta sa se mentina tanar si sanatos

Cristiano Ronaldo a implinit ieri, 5 februarie, 39 de ani. Starul portughez este intr-o forma fizica de invidiat, iar asta datorita unei diete speciale si antrenamentelor pe care le face constant.

Carismaticul Cristiano Ronaldo se numara printre cei mai buni fotbalisti din istorie, cu milioane de fani in intreaga lume. A fost numit cel mai bun marcator din 2023, dupa ce a inscris 54 de goluri.

Cristiano Ronaldo (@Cristiano) / X

​Fotbalistul a recunoscut de mai multe ori ca ar putea sa-si incheie cariera la 40 de ani, dar decizia sa ar fi strict legata de varsta si nu de conditia sa fizica. De-a lungul carierei, portughezul a aratat ca are foarte mare grija de fizicul sau si, dupa mai bine de 20 de ani, se remarca in continuare printr-o energie de invidiat. 

Cristiano Ronaldo Official Website, 54% OFF

CR7 este foarte atent la alimentatie. El a avut propriul bucatar personal, pe Giorgio Barone, care s-a ocupat de dieta atacantului pe cand acesta juca la Juventus. Cu ceva timp in urma, Barone a vorbit despre alimentele care il ajuta pe Ronaldo sa se mentina tanar si intr-o forma perfecta. 

​Fotbalistul evita zaharurile, grasimile si carbohidratii. Mancarea lui preferata include peste, mancaruri cu proteine ​​slabe, cereale integrale si salate, care ajuta la tonifierea corpului si la arderea caloriilor. „Nu e vorba de alimente scumpe”, spune el potrivit mirror.co.uk. „Folosesc alimente organice si naturale – peste, pui, vitel, oua, avocado, ulei de cocos si orez negru. Trebuie sa ai grija de corpul tau ca si cum ai avea grija de un Ferrari”, ne sfatuieste bucatarul italian.

Dieta alcatuita de bucatarul italian la acea vreme se baza pe multe proteine: fructe de mare (creveti si caracatita) - printre mancarurile preferate ale marcatorului; carne de vita, adaugata la cereale integrale. (orez negru) si salate. Un ingredient cheie folosit de Barone era uleiul de cocos, deoarece este bogat in acid lauric, despre care se spune ca arde grasimile, stimuleaza metabolismul si intareste sistemul imunitar. 

Articole din aceeasi categorie