15.09.2020
Copilaria nefericita a Printesei Diana: parasita de mama ei, a preluat acest rol de dragul fratelui mai mic

Printesa Diana a trait rare momente de fericire, iar acelea au fost furnizate de copiii ei. Copilaria „printesei inimilor” a fost cel putin la fel de zbuciumata ca ultimii ani de viata.

Intrarea in Casa Regala a Marii Britanii a fost pentru Diana un soi de binecuvantare. Printesa de Wales spera ca noua ei mare familie sa o vindece de traumele trecutului, pe care le traise alaturi de fratele si surorile ei. Lady Diana provenea dintr-o familie destramata, iar acest lucru a afectat-o pe viata, a dezvaluit fratele ei mai mic, Charles Spencer (56 de ani).

„Tatal nostru a fost o linistita si constanta sursa de iubire, dar mama noastra nu a fost facuta pentru maternitate. Nu a putut s-o faca. Era indragostita de altcineva, indragostita nebuneste de fapt”, a declarat acesta pentru revista Sunday Times.

In 1966, mama ei, Frances Spencer, si-a parasit familia pentru un alt barbat. Diana, care atunci avea 5 ani, a primit primul mare soc al vietii ei. 

„O astepta mereu in pragul usii, dar ea nu venea niciodata”, si-a amintit fratele mai mic, care a marturisit ca dupa disparitia mamei lor, Diana a incercat sa aiba grija de el ca o mama. Barbatul a dezvaluit ca ea il auzea plangand, noaptea, in camera lui, insa ei ii era prea frica de intuneric ca sa coboare la el.

Cele doua surori mai mari ale lor, Jane si Sarah, erau la internatul scolii cand mama lor i-a parasit. In urma divortului, ea a pierdut custodia copiilor si s-a casatorit cu barbatul pentru care si-a lasat familia.

Tatal lor si-a refacut viata alaturi de Raine McCorquodale, fiica unei scriitoare celebre (Barbara Cartland), insa mama vitrega nu-i avea la inima pe cei 4 copii. Asa ca Diana si fratii ei au poreclit-o „Acid Rain” (Ploaie Acida - n. red.).

Nefericirea i-a fost scrisa in stele Printesei Diana care, multi ani dupa experienta ingrozitoare a destramarii familiei, avea sa treaca printr-un divort rasunator cu sotul ei, Printul Charles.

In 1997, Printesa Diana a murit intr-un groaznic accident de circulatie, care e si azi invaluit in mister.

Fratele mai mic al printesei si-o va aminti mereu pe Diana ca pe o mama protectoare. „A fost sora mai mare care m-a crescut ca o mama cand eram copil.... si a indurat acele lungi calatorii cu trenul intre casele parintilor nostri, cu mine, in weekend-uri”, a spus Charles Spencer.

Citeste si :  Doina Sulac - in culmea fericirii! „Ii multumesc Presedintelui tarii pentru distinctia acordata.”

Sursa foto: Getty Images

Articole din aceeasi categorie