22.11.2023
Cocktailuri potrivite pentru sezonul rece! Barmanul Iurie Bodrenco iti explica cum le poti prepara cu usurinta acasa - VIDEO

Cand spui cocktail, mintea iti zboara automat la soare, mare si caldura. Dar, nu trebuie sa fie neaparat asa. In cadrul unui reportaj marca O Seara Perfecta, vezi ce cocktailuri poti incerca in sezonul rece.

Sezonul rece aduce dupa sine noi oportunitati de a incerca bauturi calde cu arome speciale, potrivite pentru aceasta perioada a anului. „In fiecare an gusturile la oamenilor se schimba, dar de ceai si cafea nu uita nimeni. Astazi o sa preparam un ceai de romanita cu lichior. Gustul va fi perfect”, a mentionat Iurie Dobrenco, barman.

Pentru a prepara un cocktail de musetel este nevoie de doar cateva ingrediente. „Dupa ce am facut ceaiul adaugam niste curcuma, sirop de bergamota (ajunge 20 de mililitri) si 30 de mililitri de lichior de ierburi si amestecam”, a spus Iurie Dobrenco.

Anna Odobescu, primele declaratii despre divortul de Alexandru Vdovicenco, noua relatie si sarcina: „Demult s-au schimbat lucrurile, pur si simplu nu ziceam” - VIDEO

Pentru al doilea cocktail este mai simplu, trebuie sa amestecati alcoolul cu fructe si inca cateva ingrediente secrete. „Amestecam alcoolul cu fructe, nimic mai mult. Folosim 20 de mililitri de sirop de citrus, 30 de mililitri de whiskey irlandez si visine”, a explicat Iurie Dobrenco, barman.

Pentru diversitate, in final, a fost pregatita si o bautura rece, care se potriveste de sarbatori.

Horoscop 22 noiembrie 2023. Zodia care castiga o suma impresionanta de bani. Surprize mari si in dragoste

Atunci cand pregatim bautura, un factor important este ca gheata sa fie adaugata la final, iar ca decor puteti folosi fructe uscate: „Racim paharul, adaugam 15 mililitri de sirop de litchi, 20 de mililitri de lichior, 20 de mililitri de sirop amaretto, apa gazata, spumant brut si lime sau lamaie”.

Articole din aceeasi categorie