22.11.2022
Cine il va reprezenta pe regele Charles daca acesta se imbolnaveste. Suveranul a schimbat regulile monarhiei

Regele Charles al III-a a schimbat regulile monarhiei si a decis cine il va reprezenta daca se afla in strainatate sau se imbolnaveste. Potrivit modificarii, numai membrii familiei regale care lucreaza pot lua decizii in locul monarhului daca acesta lipseste. 

In prezent, consilierii de stat sunt reprezentati de sotia regelui Charles si urmatoarele patru persoane in linia succesorala, cu varsta de peste 21 de ani. Astfel, potrivit codului regal, printul Andrew si ducele de Sussex, Harry, nu au dreptul sa-l inlocuiasca pe regele Charles daca acesta este plecat in strainatate sau este bolnav.

Este cea mai recenta modificare facuta in timpul domniei regelui Charles, si vine pentru a „asigura eficienta continua a afacerilor publice atunci cand nu este disponibil”.

Inainte de schimbarea facuta de Charles, consilierii regali erau regina Camilla, printul William, printul Harry, printul Andrew si printesa Beatrice. Consilierii de stat pot fi chemati sa-l inlocuiasca pe monarh in cazul in care acesta se imbolnaveste sau nu este in tara. In urma modificarilor, ducele de York, Harry, Meghan Markle si printesa Beatrice, nu se numara printre cei care ar putea fi chemati in locul Regelui.

Gigi Hadid si Leonardo DiCaprio, surprinsi la o intalnire intr-un restaurant din New York - FOTO

Cum ar putea regele Charles sa-i „pedepseasca” pe Meghan Markle si pe Harry pentru dezvaluirile in cartea de memorii

Cartea de memorii a printului Harry este asteptata cu nerabdare de oameni din toate colturile lumii si, in functie de ce dezvaluiri a facut acesta despre familia regala, poate reprezenta „impacarea” sau „instrainarea”, potrivit scriitorului Tom Bower.

„Spare”, cartea de memorii a printului Harry, va fi lansata pe 10 ianuarie, iar scriitorul Tom Bower este de parere ca regele Charles ar putea sa le retraga titlurile printului Harry si sotiei sale, lui Meghan Markle, in cazul in care vor face dezvaluiri care aduc prejudicii familiei regale.

Cum are loc prima sedinta la psiholog, dar si cand trebuie sa te adresezi la acesta? Olesea Golban Badura, psiholog: „Poti fi liber sa-ti exprimi emotiile indiferent de etnie, gen sau ce orientare sexuala ai” - VIDEO

Mai mult de atat, Tom Bower sustine ca regele Charles ar putea sa apeleze la o „pedeapsa” si mai aspra, si anume sa le retraga titlurile si nepotilor sai, micutilor Archie si Lilibet.

„Cartea asta ori ii va apropia ori ii va instraina. Imi imaginez ca regele Charles i-a avertizat deja si nu cred ca va fi deloc frumos. Cred, de asemenea, ca ar putea sa le retraga titlurile si lui Meghan si lui Harry, ceea ce e o masura drastica. Nu stiu ce altceva ar mai putea face, insa eu cred ca ar fi de ajuns.”, a declarat Tom Bower, in cadrul unui interviu pentru The Sun.

Articole din aceeasi categorie