25.02.2022
Cine e Olena Zelenska, Prima Doamna a Ucrainei - FOTO

Olena Volodymyrivna Zelenska este casatorita cu presedintele Volodimir Zelenski si este actuala Prima Doamna a Ucrainei. 

Olena Kiyashko s-a nascut in Kryvyi Rih pe 6 februarie 1978. Zelenska a studiat arhitectura la Universitatea Kryvyi Rih, dar intr-un final a devenit scenarista.

Pe Zelenski l-a cunoscut in timpul liceului, iar septembrie 2003, s-a casatorit cu acesta. Dupa nunta, cuplul s-a mutat la Kiev.

Cher a declarat public ca sustine poporul ucrainean: „Daca i se va oferi sansa, Putin va inghiti natiuni suverane pana cand va reinvia URSS” - FOTO

Olena Kiyashko este unul dintre fondatorii Studio Kvartal 95, care este cel mai cunoscut studio de productie din Ucraina, avand in portofoliu filme, seriale si programe de divertisment. 

Dupa ce a devenit Prima Doamna, Olena Kiyashko s-a implicat in proiecte precum imbunatatirea sistemului de nutritie din scoli si dezvoltatea unei strategii pentru un mediu sigur pentru elevi, contracararea violentei domestice. 

„Putina lume stie, dar familia Cutelaba provine din Ucraina. Radacinile mele sunt acolo si imi pasa de viitorul acestei tari.” Hulk din Moldova a venit cu o reactie pe Instagram

In decembrie 2019, Zelenska a fost inclusa pe lista 100 a celor mai influenti ucraineni de catre revista Focus, ocupand locul 30

Sursa FOTO: Google

Articole din aceeasi categorie