05.03.2022
Chanel si Hermes se alatura companiilor care isi suspenda activitatile in Rusia. Ce spun brand-urile

Doua dintre marile grupuri franceze din industria produselor de lux, Hermes si Chanel, au anuntat inchiderea temporara a magazinelor lor din Rusia, care a invadat Ucraina pe 24 februarie.

„Tinand cont de ingrijorarile tot mai mari legate de situatia actuala, de incertitudinea crescanda si de complexitatea operatiunilor noastre, casa Chanel a decis sa isi suspende temporar activitatile in Rusia”, au precizat reprezentantii companiei franceze intr-un comunicat, potrivit Agerpres.ro.

Chanel detine 17 magazine in regie proprie in Rusia, precum si puncte de vanzare in magazine mari, avand in total 371 de angajati in aceasta tara.

„Nu vom mai face livrari in Rusia, ne inchidem magazinele si am suspendat deja comenzile online. Siguranta angajatilor nostri este prioritara si ramanem in contact strans cu echipele noastre locale, pe care vom continua sa le sprijinim.”, au precizat reprezentantii casei Chanel.

Ce spune Carla’s Dreams despre Volodimir Zelenski - presedintele Ucrainei: „El nu este comediant, nu-l mai numiti asa”

Putin mai devreme in timpul zilei de vineri, reprezentantii Hermes, care s-au declarat „foarte ingrijorati de situatia actuala din Europa”, au anuntat pe pagina de LinkedIn a companiei decizia de a „suspenda temporar” cele trei magazine Hermes din Rusia - inclusiv pe cel aflat in celebrul magazin universal Gum din Moscova - si de a sista toate activitatile comerciale in aceasta tara incepand de vineri seara.

„Vom continua sa le sustinem pe echipele noastre aflate la fata locului.”, au transmis reprezentantii grupului francez, care are aproximativ 60 de angajati in Rusia.

Cu ocazia publicarii rezultatelor sale financiare pe 18 februarie, Hermes a anuntat ca intentioneaza sa deschida un magazin la Sankt Petersburg in 2022. Aceasta lansare a fost amanata sine die, a precizat, vineri, compania franceza.

Mai multe companii internationale au anuntat deja suspendarea activitatilor lor in Rusia, inclusiv gigantul suedez din industria articolelor de mobilier Ikea, ai carui directori au declarat pentru AFP ca „razboiul are un enorm impact uman si se traduce, de asemenea, prin perturbari grave ale lantului de productie si de comert”.

Gestul emotionant pe care l-a facut familia Stratan pentru copiii refugiati: „Sper sa se bucure la fel de mult cum Cleopatra a facut-o cu saisprezece ani in urma” - VIDEO

Articole din aceeasi categorie