18.02.2020
Cel mai bogat om de pe planeta, Jeff Bezos, vrea sa schimbe lumea! „Dau 10 miliarde de dolari pentru...”
Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a lansat Fondul Bezos Earth pentru a finanta cercetarile si actiunile ce tin de salvarea planetei. ⁣⁣⁣
Anuntul a fost facut chiar de Bezos pe pagina lui de Instagram. Acesta vorbeste despre gravitatea poluarii, consecintele schimbarilor climatice si importanta identificariii unor solutii eficiente in timp util.
„Ma bucur sa va spun despre lansarea Fondului Bezos Earth. Schimbarile climatice sunt cea mai mare amentintare pentru planeta noastra. Vreau sa lucrez alaturi de altii, atat pentru a amplifica metodele cunoscute, cat si pentru a identifica noi cai de a lupta impotriva impactului devastator al schimbarilor climatice asupra planetei pe care cu totii o impartim. Aceasta initiativa globala va finanta oamenii de stiinta, activistii si ONG-urile - orice actiuni care ofera o posibilitate reala de a ajuta la conservarea si protejarea naturii. Noi putem salva Pamantul. Aceasta initiativa va mobiliza companii mari, companii mici, state, organizatii globale si indivizi.”
Totodata, Bezos a anuntat ca va aloca o suma de 10 miliarde de dolari pentru a sustine financiar savantii si ONG-urile care au solutii reale pentru a preveni poluarea mediului si pentru a salva Pamantul.
„Aceasta initiativa globala va finanta oamenii de stiinta, activistii si ONG-urile - orice actiuni care ofera o posibilitate reala de a ajuta la conservarea si protejarea naturii. Noi putem salva Pamantul. Initiativa va mobiliza companii mari, companii mici, state, organizatii globale si indivizi. Ma angajez sa aloc 10 miliarde de dolari si voi incepe emiterea de subventii in aceasta vara. Pamantul e ceea ce ne uneste - sa-l protejam impreuna!”

Citeste si: Cum arata casa celui mai bogat om al planetei. Penthouse-ul pe trei etaje, achizitionat de Jeff Bezos in inima Manhattanului
Bezos este unul dintre putinii bogati ai lumii care au semnat Giving Pledge - un document programatic lansat de Bill Gates, prin care, miliardarii lumii se obliga sa doneze cel putin jumatate din averile lor, in timpul vietii sau dupa moarte.
Surse foto: Instagram.com, Google.com, protv.ro
Articole din aceeasi categorie