08.01.2020
Cum arata casa celui mai bogat om al planetei. Penthouse-ul pe trei etaje, achizitionat de Jeff Bezos in inima Manhattanului
Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, care este cel mai bogat om al planetei in prezent, si-a cumparat recent un penthouse pe trei etaje in cea mai exclusivista zona a New Yorkului.

Pentru 80 de milioane de doari, Bezos si-a cumparat un mega-apartament, care ocupa trei etaje ale unei cladiri de pe celebra Fifth Avenue, in inima Manhattanului, plus alte doua apartamente situate imediat sub acesta.

Daca va decide sa uneasca cele trei apartamente, Jeff Bezos ar putea obtine o suprafata totala de aproape 1.600 de metri patrati, cu 12 camere, la doar cateva strazi distanta de legendara Empire State Building si de celebrul Flatiron Building, un imobil ce are forma unui fier de calcat.

Inainte de a fi achizitionata de Jeff Bezos, junalistii CNBC au facut un tur al locuintei, impreuna cu brokerul Nikki Field, de la Sotheby’s International.

Triplexul impresionant are cinci dormitoare, cinci bai, precum si sapte livinguri si spatii comune. Din baia principala se vede Empire State Building, cladirea emblema a New Yorkului.

Etajul de jos al triplexului include si ceea ce brokerul imobiliar numeste un „observator” – o camera cu usi din sticla, care se deschid spre o terasa de unde poate fi admirat orizontul Manhattanului.

Initial, penthouse-ul a fost scos la vanzare cu pretul de 73,8 milioane de dolari. Surse citate de CNBC au declarat ca Jeff Bezos a platit doar 58 de milioane de dolari, dar a achizitionat si doua apartamente separate in aceeasi cladire, cu 20 de milioane de dolari.

Jeff Bezos, care a divortat anul trecut de sotia sa MacKenzie, detine deja un portofoliu imobiliar consistent, ce include resedinte in Beverly Hills, Washington si Medina, relateaza The Wall Street Journal.

Multimiliardarul american, in varsta de 55 de ani, doreste sa se mute la New York, desi compania pe care a infiintat-o, Amazon, un gigant in industria comertului online, a renuntat in februarie sa isi construiasca noul sediu general in aceasta metropola. El s-a confruntat atunci cu o ostilitate mare din partea mai multor alesi locali, care s-au opus celor 3 miliarde de dolari de scutiri fiscale prevazute pentru acel proiect.

MacKenzie Bezos, fosta sotie a fondatorului si directorului general al Amazon.com, i-a lasat acestuia 75% din participatia cuplului la companie si toate drepturile de vot. Ea a renuntat si la toate actiunile detinute la publicatia Washington Post si la compania constructoare de nave spatiale Blue Origin. Intr-un document depus la autoritatile de reglementare se arata ca MacKenzie Bezos va detine circa 4% din actiunile totale ale Amazon.com, in urma acordului de divort.

Participatia totala detinuta de cuplul Bezos la Amazon, in valoare de 143 de miliarde de dolari, i-a transformat in cei mai bogati oameni din lume. Participatia de 4% a lui MacKenzie este in valoare de 37 de miliarde de dolari, a propulsat-o pe fosta sotie a lui Bezos pe cea de-a 23-a pozitie in clasamentul celor mai bogati 500 de oameni din lume.

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie