12.01.2020
Cea mai bogata familie din lume ii bate pe Gates, Bezos, Buffett si fratii Koch! Detine o avere de peste 174 miliarde de dolari
Familia Walton este cea mai bogata din lume, arata Indexul celor mai mari averi din lume, realizat de Sunday Times.

Astfel, potrivit sursei citate, averea familiei Walton - care detine Walmart, cel mai mare lant de retail din America si subsidiara sa britanica Asda – a ajuns in 2018 la 128,9 miliarde de lire sterline (174,9 miliarde de dolari), scrie Quartz.

Indexul realizat de ziarul britanic aduna toate bunurile celor mai bogati oameni din lume, de la terenuri, proprietati imobiliare, afaceri, colectii de arta sau actiuni pe care le detin in diferite companii.

Lantul de retail Walmart, cu sediul in Arkansas, este cea mai mare afacere din lume in ceea ce priveste veniturile pe care le realizeaza, care au ajuns la aproape o jumatate de trilion de dolari in 2017 (485 mld. dolari). A fost fondata de Sam Walton, care a murit in 1992, la 74 de ani.

Fiica sa Alice, unul dintre cei sapte mostenitori ai lui Walton, a marit averea familiei cu colectie impresionanta de arta, care valoreaza in jur de jumatate de miliard de dolari, precum si cu donatii de actiuni in valoare de 225 de milioane de dolari in ultimii trei ani catre organizatiile caritabile ale familiei.

Astfel, averea combinata a familiei Walton o depaseste cu mult pe cea a fratilor David si Charles Koch – care detin grupul de corporatii Koch Industries, cu afaceri in sectorul energetic si de productie. Averea acestora se ridica la 88,9 miliarde de lire sterline. Topul este continuat de fondatorul Amazon, Jeff Bezos, cofondatorul Microsoft, Bill Gates, si legendarul investitor american Waren Buffett.

Top 10 al celor mai mari averi din lume:

1.Familia Walton (Walmart, Asda) – 128,9 mld. lire sterline

2.David si Charles Koch (afaceri cu petrol si productie) – 88,9 mld. lire sterline

3.Jeff Bezos (Amazon) – 83 mld. lire sterline

4.Bill Gates (Microsoft) – 66,7 mld. lire sterline

5.Warren Buffett (Berkshire Hathaway) – 62,2 mld. lire sterline

6.Bernard Arnault si familia (detine LVMH, cea mai mare companie de produse de lux din lume) – 53,3 mld. lire sterline

7.Mark Zuckerberg (Facebook) – 52,6 mld. lire sterline

8.Familia Mars (detine compania de bunuri de consum Mars) -  52,6 mld. lire sterline

9.Amancio Ortega (detine Inditex, proprietarul Zara) – 51,9 mld. lire sterline

10.Carlos Slim Helu (telecomunicatii) – 49,7 mld. lire sterline

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie