23.09.2022
Ce se va intampla cu hainele si cu bijuteriile reginei Elisabeta. Suverana are zeci de coliere si perechi de cercei

Considerata un simbol de eleganta si rafinament, regina Elisabeta a II-a a impresionat mereu prin alegerile vestimentare curajoase pe care le facea. Acum, insa, la doua saptamani de la moartea ei, unii dintre fani se intreaba ce se va intampla cu hainele si cu bijuteriile ei.

Potrivit lui Ingrid Seward, redactor sef al revistei Majesty, cele mai multe dintre hainele si bijuteriile suveranei au fost deja sortate si impartite chiar de aceasta. Totusi, cele mai multe dintre ele vor ajunge la Kate Middleton, acum printesa de Wales, dar si la Camilla, regina consoarta.

„Imi imaginez ca regina Elisabeta a lasat bijuterii si haine unor membri ai familiei. Printesa de Wales si regina consoarta sunt cele care vor primi cele mai multe.”, a adaugat ea.

„Sunt piese care vor ramane pentru a fi utilizate de sotia monarhului, in acest caz, Camilla. Ea va avea nevoie de multe pentru a-si sustine rolul constitutional, va avea multe aparitii.”, a mai explicat jurnalista.

„Unele piese, precum rochia ei de mireasa ori tinuta purtata cand a fost incoronata vor fi pastrate pentru rolul istoric, poate vor fi expuse intr-un muzeu.”, a declarat si Christine Ross, jurnalista apropiata familiei regale.

„Ma astept ca unele tinute iconice ale ei, precum tinuta purtata in iunie, la Jubileu sau palariile purtate la nuntile regale, sa fie pastrate si expuse intr-un muzeu. Nu am nicio indoiala ca rochia ei de mireasa si cea purtata la incoronare vor fi pastrate Royal Collection Trust.”, a mai explicat aceasta, precizand, de asemenea, ca unele dintre lucrurile ei vor ajunge, de asemenea, si la nepoatele ei, printesele Beatrice, Eugenie sau chiar la printesa Charlotte si micuta Lilibet.

Horoscop 24 septembrie 2022. Zodia care va castiga atat pe plan financiar, cat si sentimental

Potrivit The Times, regina Elisabeta a II-a are o colectie personala de bijuterii, care se ridica la 300 de piese, si anume 98 de brose, 46 de coliere, 34 de perechi de cercei, 15 inele, 14 ceasuri si cinci pandantive.

Regina Elisabeta a II-a a murit la 96 de ani

Suverana Marii Britanii avea 96 de ani, iar starea ei de sanatate se degradase in ultimele luni. La ultima ei iesire publica, in 6 septembrie, cand a intampinat-o pe Liz Truss, noul premier britanic, la Balmoral, imaginile au aratat-o mai fragila ca oricand. Aceasta s-a stins in Scotia.

Elisabeta a II-a a fost cel mai longeviv monarh britanic, devenind iubita si respectata si dincolo de granite. Aceasta a declarat iubire si credinta vesnica monarhiei, motiv pentru care a spus intotdeauna ca va domni pana la moarte, asa cum s-a si intamplat.

„Regina a murit in liniste la Balmoral in aceasta dupa-amiaza. Regele si regina consoarta vor ramane la Balmoral in aceasta seara si se vor intoarce la Londra maine. Joi, 8 septembrie", a aparut imediat si pe site-ul oficial al Casei Regale, care a imbracat haine de doliu.

Povestea din spatele brosei purtate de printesa Charlotte la inmormantarea reginei Elisabeta. Accesoriul are aproape un secol

Articole din aceeasi categorie