11.05.2022
Ce i-a raspuns Vladimir Putin unui tata care si-a pierdut fiul pe front

Dincolo de discursul oficial al presedintelui Federatiei Ruse, prin care acesta motiveaza „operatiunea militara speciala” din Ucraina cu termeni ca „denazificarea” si „demilitarizarea” statului condus de Zelenski, liderul rus a oferit si alte explicatii. 

Ajuns fata in fata cu tatal unui soldat al armatei ruse care a murit pe front in timpul razboiului din Ucraina, Vladimir Putin a motivat actiunile sale.

Care sunt explicatiile lui Vladimir Putin pentru razboiul din Ucraina. Dezvaluirile facute in fata unui parinte indurerat

Vladimir Putin a avut o intalnire cu tatal unui soldat ucis in timpul razboiului, iar liderul rus a incercat sa il incurajeze pe parintele care si-a pierdut copilul pe front, oferindu-i explicatii pentru agresiunea tarii sale impotriva Ucrainei. Barbatul care a pierit in urma atacurilor era Vladimir Zhoga, comandantul batalionului Sparta, si a fost ucis pe 5 martie, in timpul unei operatiuni militare in regiunea Volnovakha.

Scopul misiunii sale, potrivit presei ruse, ar fi fost acela de a „asigura iesirea in siguranta a civililor, in special femei si copii” din zona bombardata. Dupa decesul comandantului, un decret prezidential, stabilit in data de 6 mai, i-a acordat acestuia titlul de Erou al Rusiei post-mortem. In plus, dupa moartea sa, tatal lui Vladimir Zhoga a fost cel care a condus batalionul Sparta, care a luat nastere in 2014 si participat la luptele pentru Slaviansk si de la aeroportul din Donetk.

Cum arata Nicoleta Luciu fara filtre si editari, la 41 de ani. Vezi imaginea publicata de vedeta pe Instagram - FOTO

Vladimir Putin l-a intalnit pe tatal militarului ucis in razboi si a incercat sa ii aline suferinta oferindu-i explicatii greu de inteles. Potrivit presedintelui, Rusia nu ar fi avut de ales si de aceea a ales sa reactioneze. Liderul de la Kremlin sustine ca nu a existat o alta varianta de a rezolva problemele prin mijloace pasnice.

„Daca ar fi existat cel putin o sansa de a rezolva aceasta problema prin alte mijloace, pasnice, cu siguranta am fi folosit aceasta sansa. Dar nu ni s-a dat aceasta oportunitate, pur si simplu nu”, a spus Putin la o intalnire cu Artyom Zhoga, tatal lui Vladimir Zhoga.

Totodata, liderul rus a mentionat ca trupele armatei sale „lupta cu curaj, eroic si profesionist” si a precizat increzator ca finalul operatiunii sale militare va avea un deznodamant favorabil.

Inna, imagini de peste 55.000 de aprecieri pe retelele sociale: „Esti super!” - FOTO

„Toate planurile sunt implementate. Rezultatul va fi atins – nu exista nicio indoiala in acest sens”, a declarat liderul rus.

Tatal militarului cazut la datorie i-a dat asigurari presedintelui rus ca va continua eforturile fiului sau pentru a „indeplini misiunea”, potrivit informatiilor furnizate de agentia de presa rusa de stat TASS, care a precizat ca barbatul i-a multumit lui Putin pentru sprijinirea cetatenilor din Donetk.

Articole din aceeasi categorie