05.04.2022
Ce a facut Roman Abramovici cu iahtul de 600 de milioane de euro, dupa ce englezii i-au cerut sa-l mute din nou - VIDEO

De cand a inceput razboiul in Ucraina, cel mai intim si fidel oligarh al lui Putin a devenit jucaria puterilor occidentale.

La scurt timp dupa ce a fost trecut pe lista oligarhilor rusi sanctionati de guvernul din Marea Britanie, Roman Abramovich (55 de ani) si-a mutat yachtul de lux "Solaris" din Barcelona in Tivat, un oras din Muntenegru. Ulterior, acesta l-a trimis sa ancoreze in Bodrum, Turcia declarandu-se neutra in conflictul dintre Ucraina si Rusia - desi este tara NATO!

Potrivit "NY Post", iahtul de 600 de milioane de euro a trebuit mutat din nou, dupa ce compania care conduce portul Bodrum, Global Ports Holding, cu sediul in Londra, a fost constransa sa-i refuze sederea, fiind amenintata cu sanctiuni majore daca va continua sa gazduiasca iahtul rusului.

Nepoata Sofiei Rotaru si-a indemnat prietenii din strainatate sa ajute poporul ucrainean. Sonya Evdokimenko: „Patruzeci de zile de razboi. Milioane de oameni s-au confruntat cu raul absolut.”

Pentru a evita eventualele dispute cu guvernul britanic, Abramovici a dispus relocarea ambarcatiunii in raza orasului Yalikavak, de pe coasta Marii Egee.

Botezat Solaris, dupa celebrul roman SF omonim, foarte popular in Uniunea Sovietica, iahtul nu impresioneaza ca dimensiuni, ci ca dotari: are 48 de camere, pentru un staff de 60 de persoane si 36 de invitati. Musafirii iau liftul pentru a ajunge la unul din cele 8 niveluri ale iahtului si au la dispozitie sala de forta, sauna, jacuzzi, piscina, salonul de cosmetica, o discoteca si un beach club in aer liber. Solaris este echipat si cu 20 de ski-jet-uri, elicopter si un submarin pentru scufundari in ocean. Helipadul poate deveni cinema in aer liber.

Articole din aceeasi categorie