20.07.2022
Caz ireal! Afla povestea unei femei din Rusia care a nascut patru perechi de gemeni consecutiv pe cale naturala

O locuitoare a regiunii Vologda a devenit mama de gemeni de patru ori. Medicii erau nedumeriti - pentru ei acesta este un caz extraordinar.

In ciuda varstei sale fragede, femeia a reusit sa devina mama de gemeni pentru a patra oara consecutiv. Acest lucru a fost raportat pe site-ul oficial al guvernului regional. Tanara mama spune ca totul este foarte simplu: „Daca Domnul imi da aceasta sansa - eu am sa nasc”, a spus ea. 

Dupa cum mentioneaza medicii, acesta este un caz unic. Sa nasti gemeni prin inseminare artificiala este deja ceva obisnuit, insa in cazul femeii de 24 de ani nici nu a mers vorba despre inseminare. 

Alsou este insarcinata? Vezi imaginea care a dat-o de gol - FOTO

Tanara a fost deja externata de la maternitate - martorii oculari sustin ca femeia a fost intampinata de intreaga sa familie - fiicele sale mai mari, care au 5 ani si cele mai mici, care nu au inca nici un an. 

Cat despre acest fenomen unic, parerile medicilor difera. In timp ce unii sunt uimiti, altii isi amintesc de familiile cu multi copii din diferite sate alte lumii de la inceputul secolului al XX-lea si nu vad nimic remarcabil si deosebit in asta. Despre acest lucru a vorbit seful departamentului de fiziologie obstetrica, Mihail Silichev.

„Daca veti mai cauta prin istorie, in secolul al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea, taranii aveau familii numeroase si, in cea mai mare parte, aveau gemeni, tripleti, cvadrupleti, cvintupleti si chiar sase copii deodata... Cred ca prin asta natura incearca sa compenseze mortalitatea destul de mare din cauza foametei, a razboaielor si a bolilor. A fost un caz cand o femeie a nascut 36 de copii. De asemenea, se presupune ca unele persoane sunt predispuse genetic la astfel de cazuri - daca in familie au mai fost gemeni, atunci aceasta proprietate poate fi transmisa pe linia materna. Chiar daca asta inca nu este dovedit stiintific”, a spus Mihail Silichev.

Ce s-a intamplat in momentele cand Jennifer Lopez si Ben Affleck s-au casatorit. Un martor al ceremoniei a dezvaluit detalii inedite

In acelasi timp, multi oameni de stiinta mai spun ca recent a existat un fel de „boom” al sarcinilor multiple. Daca pana de curand FIV era implicat in asta, acum totul se intampla natural.

„In lume niciodata nu s-au nascut atat de multi gemeni: peste 1,6 milioane de perechi de gemeni se nasc in fiecare an in lume sau „aproape unul din 40 de bebelusi”, conform rezultatelor unui studiu publicat in revista Human Reproduction.

Articole din aceeasi categorie