08.10.2019
Cate calorii se ard in timpul sexului: este sau nu mai bun decat mersul la sala?
Cand esti in timpul unei partide nebune de sex, cu siguranta, te simti ca si cand ai fi in mijlocul unui antrenament, fie el de aerobic, cycling sau yoga. Un mic studiu din Marea Britanie, realizat in 2013 a comparat 30 de minute de sex cu 30 de minute de mers pe banda, pentru a putea observa diferenta de calorii arse in ambele situatii.

Fiecare partida de sex din cadrul studiului a durat intre 10 si 57 de minute, ceea ce a insemnat ca in cazul femeilor s-au ars cel mult 177 de calorii, iar in cazul barbatilor 239 de calorii. Intre timp, o jumatate de ora de alergat pe banda a rezultat in medie o ardere de 213 calorii la femei si 276 de calorii la barbati.

Imagini pentru passionate love

Daca ar fi sa comparam rezultatele, sexul nu vine la pachet cu rezultate spectaculoase si nici nu creste masa musculara, dar sunt anumite pozitii care iti lucreaza talia, abdomenul, umerii sau chiar picioarele, de exemplu. De asemenea, o partida de sex te ajuta sa fii mai flexibil si, de ce nu, mai rezistent.

Femeia deasupra este una dintre pozitiile prin care poti lucra bratele si umerii dintr-o pozitie semi-plank sau poti lucra picioarele. De asemenea, sexul in picioare este ideal pentru a lucra mai multe grupe de muschi. Exersand in dormitor iti poti creste rezistenta pentru antrenamentele la sala, mai ales daca te concentrezi asupra antrenamentelor care lucreaza intens musculatura sau contin exercitii cardiovasculare.

Sursa foto: google.com

Articole din aceeasi categorie