13.05.2022
Campionatul Gastronomic Juniors 2022! Tinerii bucatari au luptat pentru premii, diplome si posibilitatea de a face stagiere in cele mai renumite restaurante din Moldova. Franco Sanna: „Avem diferite probe pe masura” - VIDEO

Tineri bucatari din peste 15 institutii din tara s-au intrecut la gatit. Astazi, viitorii sefi au avut 90 de minute la dispozitie pentru a pregati un fel de mancare in fata unui juriu. Mai multe despre Campionatul Gastronomic, afla din reportajul de mai jos, marca O Seara Perfecta.

Recent a avut loc Campionatul Gastronomic Juniors, editia a 6-a. „In acest an, ca si in fiecare editie de fapt, avem mai multe institutii scolare din Republica care se aduna, ne adunam toti impreuna si facem competitie diferite. In acest an avem 15 institutii din toata Republica, un rezultat foarte super pentru noi. Suntem 15 membri ai juriului, dintre care avem cei mai talentati bucatari-sefi din tara, din cele mai renumite restaurante din Moldova. Asa ca, proba este pe masura. 

Chiar daca de meserie este bucatar, muzica este cea care i-a rapit inima! Elena Demirdjean a ridicat in picioare toti juratii de la Romanii au Talent. Ce emotii a avut artista: „Ceea ce vede lumea e putin, ceea ce ramane in spate, stim doar noi” - VIDEO

Avem o proba cu o cutie magica, unde bucatarii nu stiu ce ingrediente sunt inauntru. Ei trebuie sa se gandeasca ce vor face cu aceste produse. Trebuie sa faca un aperitiv, bucata de baza si un desert. Pe langa asta, avem si o tema pentru acasa. organizatorii s-au gandit bine si au dedicat aceasta tema pentru acasa pentru Ucraina. Au pregatit foarte multe feluri de mancare, au facut un lucru extraordinar si frumos”, Franco Sanna, presedintele asociatiei bucatarilor italieni din Moldova.

In bucatarie, coferatii munceau ca albinutele si asta pentru ca aveau doar 90 minute la dispozitie pentru a reusi sa pregateasca deserturile. 

„Fac un tort in forma de lebada, din ciocolata si pandispan. Acum lucrez la aripi si la pene. Am putin emotii. Pentru concurs m-am pregatit timp de o saptamana”. 

„Am venit din Balti. Pregatesc o prajitura cu crema din mascarpone si pomusoare. Reusesc totul sa fac la timp”.

Va fi „fierbinte” in bucataria gusturilor. Dianna Rotaru - dans provocator alaturi de invitata Cristina Scarlevschi: „Eu chiar sunt intrigat de ceea ce va urma.” - VIDEO

„Astazi eu gatesc aperitivul. Peste si o bucata din bucataria franceza. Deja sunt la etapa de serivire, acus voi prezenta bucata. Degraba timpul se termina si servim. Vin din municipiul Balti, Centru de Excelenta, Serviciul de prelucrare a alimentelor”. 

Tinerii bucatari sunt jurizati de cei mai buni sefi din Moldova. 

„Sunt toti foarte bravo. Chiar este un campionat foarte puternic. Nici nu m-am asteptat ca vor atatea tehnici bune, tehnici grele pentru ei. Dar va fac fata, sunt linistiti, isi cunosc lucrul. In primul rand noi jurizam tehnica de a prepara, de a tine curatenia, calmul. Dupa aia, deja produsul final, vedem gustul, textura si restul”, Nicolae Motoianu, chef. 

„Castigatorii castiga diferite premii de la sponsori, dar si de la noi. De asemenea, primesc diplome, medalii, cupe, in dependenta deja. Si, nu in ultimul rand as spune eu, bucatarii sefi care participa in calitate de jurati au posibilitatea de a viziona acesti tineri talentati si unii dintre ei cu siguranta vor fi chemati sa faca stagiere in restaurantele renumite din Moldova si isi vor face o cariera in domeniul bucatariei”, Franco Sanna.

Se afla intr-un hotel de toata frumusetea din Turcia si urmeaza sa se lanseze pe piata internationala! Interpreta Iuliana Beregoi, la un pas distanta de a lansa o piesa in limba engleza. Vezi detaliile oferite de artista: „Totul va fi in alt stil, diferit...” - VIDEO

Sursa FOTO: Facebook

Articole din aceeasi categorie