09.09.2022
Camilla, noua Regina-consoarta a Angliei. De la amanta regala la "stalpul" lui Charles al III-lea

Anglia are, de-acum, un nou rege si-o regina consoarta, in persoana unei femei indelung comentate.

A fost o vreme cand onorarea Camillei cu titlul regal suprem ar fi prea mult pentru unii. Peste ani, insa, cu calm si rabdare, sotia lui Charles a reusit o transformare extraordinara din amanta regala in Majestatea Sa Regina.

Cand Printesa Diana a murit in fatidicul accident de masina din 1997, expertii regali au simtit ca tragedia va condamna orice sansa pe care o avea Charles pentru un sfarsit fericit cu Camilla. „Spectrul Dianei il va bantui pana in ziua in care va muri”, declara atunci autorul Brian Hoey.

A slabit cu 23 de kilograme in doar doua luni! Doina Danielean a dezvaluit ca a suferit o operatie care i-a cauzat o stare fizica si mintala proasta: „La un moment dat ma simteam rau, aveam slabiciuni” - VIDEO

Dar in anii care au urmat, Charles nu numai ca si-a reabilitat propria reputatie, ci a avut si curajul sa o prezinte lumii ​​pe femeia pe care o iubea de atat de mult timp, reusind sa convinga mare parte din publicul britanic ca fosta lui amanta ar putea fi regina lor. A ajutat faptul ca aceasta femeie a ajuns sa fie acceptata si de fiii lui, William si Harry, si sa primeasca binecuvantarea reginei. Charles si Camilla s-au casatorit in 2005 intr-o ceremonie privata care a avut loc la Windsor, cu mult mai putin fast decat a avut nunta printului cu Diana.

Atat de emotionant! Mihaela Tabura a nascut. Vezi prima imagine cu bebelusul, dar si ce prenume au ales parintii pentru micutul lor: „Bine ai venit...” - FOTO

Acest eveniment i-a convins pe multi ca niciodata nu este prea tarziu sa te casatoresti din dragoste si ca asteptarea merita din plin (mai ales in cazul Camillei). Au trecut 17 ani de-atunci si-a fost nevoie de toata aceasta perioada de timp pentru ca Ducesa de Cornwall (75) sa ajunga la inimile supusilor regali si, mai ales, la cea a Reginei Elisabeta, care, in ziua in care a celebrat 70 de ani de domnie, i-a facut nurorii sale cel mai frumos cadou. A decretat ca va purta titlul de regina-consoarta si va purta pe cap coroana reginei-mame Elisabeta in ziua in care Charles va fi inscaunat: “Dorinta mea cea mai sincera este ca atunci cand va veni timpul ca fiul meu sa fie rege, Camilla sa fie cunoscuta ca regina consoarta”. 

 „A fost loiala, discreta, se descurca de minune cu organizatiile ei de caritate si il sprijina pe print. A preluat aceasta repsonsabilitate la o varsta relativ tarzie si a fost extraordinara”, spune autoarea regala Penny Junor, marind randurile celor care considera ca regina i-a facut dreptate Camillei. “Ea va aduce caldura din rolul de regina-consoarta. Este distractiva si prietenoasa si are o sclipire in ochi. Ii face pe oameni sa se simta bine ca au cunoscut-o", continua Junor. „Pentru Camilla, tranzitia de la a fi a treia persoana dintr-un mariaj la regina este acum completa”, conchide si corespondentul regal Peter Hunt.

camilla trecut jpg jpeg

Era foarte sigura pe ea si stia sa flirteze, iar asta ii atragea pe barbati

Mult mai putine se stiu despre Camilla de dinainte de Printul Charles, iar londoneza nascuta pe 17 iulie 1947, in familia ofiterului Bruce Shand, n-a avut chiar o tinerete care poate fi trecuta cu vederea. Aceasta femeie fatala de la palatul regal, scolita in Anglia, Elvetia si Franta, a avut dintotdeauna un succes debordant la barbati. Si asta in ciuda faptului ca frumusetea ei nu era deloc una conventionala, dimpotriva. Cei care au cunoscut-o spun ca personalitatea Camillei a compensat, insa, pentru aceasta lipsa. Apropiatii si-o amintesc pe fosta Camilla Shand, pe numele ei de fata, ca fiind o petrecareata feroce in anii ‘60, noptile pierdute fiind motivul pentru care aceasta a fost concediata de la primul ei job, la un magazin de decoratiuni interioare din Londra. Kevin Burke, unul dintre primii iubiti ai Camillei, si-o aminteste asa: "Era foarte amuzanta si foarte populara. Desi nu era o frumusete, era atragatoare si sexy. Nu era deloc timida, vorbea pe sleau si gasea mereu ceva amuzant de povestit. Am fost cu ea un an intreg, cred ca ne iubeam. Apoi, mi-a dat papucii."

O alta asa-zisa victima a Camillei a fost chipesul Rupert Hambro, provenit dintr-o familie de bancheri bogati, un londonez din inalta societate cu care aceasta s-a intalnit pe cand avea doar 17 ani. Desi doar o adolescenta, viitoarea Ducesa de Cornwall era foarte sigura pe ea si stia sa flirteze, iar asta ii atragea pe barbati. Apoi, Camilla a intrat intr-o poveste de dragoste cu nabadai cu cel care avea sa-i devina si primul sot, ofiterul Andrew Parker Bowles. Numai ca acesta o insela cu cine apuca, inclusiv cu Printesa Anne, sora lui Charles. Drept razbunare, Camilla i-a platit cu aceeasi moneda, trecand prin patul mai multor barbati, inclusiv al Printului Charles, cu care a inceput o aventura transformata, in timp, in iubire. De fapt, aceasta a fost problema cu Camilla si familia regala britanica. Trecutul ei de petrecareata vesela nu era pe placul seniorilor regali, care-i doreau lui Charles o nevasta mai inocenta si, daca se poate, virgina. 

Diana si Camilla Bowles jpeg

Cand aventura ei cu Printul Charles a fost data in vileag, Camilla era casatorita, la randul ei, cu Andrew Parker-Bowles, tatal celor doi copii ai ei, Laura (43) si Tom (47). Prinsi in valtoarea scandalului amoros de atunci n-au fost doar fiii Dianei, William si Harry, ci si acesti viitori frati ai lor, doi adolescenti care-au ajuns sa fie hartuiti fara mila de presa britanica. Si nu doar presa ii arata cu degetul pe copiii amantei regale, ci si oamenii obisnuiti, de pe strada, alaturi de colegii de scoala care ajunsesera sa ii hartuiasca. Laura Lopes, o tanara care pare bucatica rupta din celebra sa mama, a fost cel mai afectata dintre cei doi frati, ajungand sa-l confrunte pe Charles si sa-i ceara s-o lase in pace pe mama ei. Daca Printii William si Harry i-au luat partea mamei lor, Diana, Laura si Tom au facut front comun in jurul tatalui Andrew, care a divortat de Camilla in anul 1995.

Chiar daca cei doi copii ai Camillei se tin departe de viata regala, odata cu moartea Reginei Elisabeta, existentele lor ar putea trece prin ceva schimbari. Tom, un critic culinar de succes in Anglia, si Laura, angajata la o galerie de arta, ar putea deveni mult mai vizibili dupa ce mama lor va primi coroana de regina. Cert este ca nici viata lor, nici cea a Camillei nu va mai fi la fel dupa trecerea in nefiinta a reginei, pe 8 septembrie. 

Articole din aceeasi categorie