26.06.2024
Câine din Moldova, campion în România! Cunoaște-o pe Fifa, un Yorkshire Terrier care a vizitat 12 țări în doar 20 de luni și a reușit să obțină meladii de aur la mai multe expoziții de frumusețe - VIDEO

O cunoaștem pe Fifa, o căţeluşă de rasă Yorkshire Terrier care a cucerit România! Este campioană a Moldovei, iar recent a devenit şi campioană a României. În 20 de luni, căţeluşa a vizitat 12 ţări şi a reuşit să ia primele locuri la expoziţii. Mai multe, află din cadrul unui reportaj marca O Seară Perfectă.

„Este de rasă Yorkshire Terrier, e fetiță. Acasă o numim Fifa și are 20 de luni. Această cățelușă a venit din Estonia. Bunicul ei a fost campion mondial în 2019, unchiul ei este campion european și noi deja suntem inter campioni”, a spus Vlada Rotaru, chinolog.

Vlada a povestit cum a început să participe cu Fifa la primele expoziţii: „Eu am început să merg la expoziții cu cea de-a doua fetiță a mea și noi am devenit campioni ai Moldovei. Atunci am înțeles că pentru a cuceri și alte țări am nevoie de un cățeluș și mai bun. Am decis să o procur pe Fifa pentru a cuceri lumea întreagă. Sunt diferite expoziții, noi participăm în cele dedicate frumuseții. O analizează cum arată, cum se mișcă, temperamentul ei, dar și caracterul”.

Patric Hanganu - dezvăluiri despre relația cu fosta iubită, în direct la O Seară Perfectă: „Nu pot să-mi pierd energia, timpul și alte lucruri pe un scandal copilăresc” - VIDEO

Recent, Fifa a devenit campioană a României după ce a câştigat un concurs la Suceava. „Ultimul campionat la care am participat a avut loc în România, Suceava. Fifa a devenit campioană a României. Noi am participat toate cele trei zile”, a menționat chinologul.

Pe lângă faptul că Fifa cucereşte publicul cu frumuseţea ei, căţeluşa ştie să execute şi multe comenzi: „Când a venit din Estonia avea trei luni și jumătate și noi imediat am început să ne antrenăm atât acasă, cât și la sală”.

Îngrijirea unei astfel de rase este destul de costisitoare. „Cățelușii cu blana lungă au nevoie de o îngrijire mai specială. Aici vorbim despre condiționere, balsamuri, măști. Cosmetica lor este mai scumpă decât a noastră, dar se merită”, a explicat Vlada Rotaru.

Jennifer Lopez a zburat la economy din Napoli până în Paris. Pentru ce a rezervat și locul de lângă ea - FOTO

Pasiunea pentru câini a determinat-o pe Vlada să se reprofileze, acum 5 ani: „După profesie sunt lingvist, filolog, traducător. De asemenea, am și studii în pedagogie... Am finalizat și cursuri specializate în chinologie. Am susținut și examene”.

Articole din aceeasi categorie