10.10.2022
Cafeaua Frappe a depasit granitele Greciei, fiind acum una dintre cele mai iubite bauturi din lume! Afla cum poti pregati rapid si usor aceasta cafea delicioasa: „Chiar daca e toamna, oamenii comanda frappe” - VIDEO

Daca nu ati stiut, si frappe-ul are o zi internationala, care este sarbatorita pe 7 octombrie. De unde a aparut aceasta bautura si cum se prepara, a mers sa afle reporterul ProTV Iulia Deliu, intr-o transmisiune live in cadrul emisiunii O Seara Perfecta. 

Cum a ajuns o bautura de origine greaca sa fie savurata de milioane de oameni? Este vorba despre cafeaua frappe, care a pornit din Grecia, inca din 1950 si are chiar si o zi internationala. In fiecare an, pe 7 octombrie, iubitorii de cafea sarbatoresc cea mai spumoasa bautura.

„Frappe este o bautura destul de populara, fiind ca oamenii, cand este cald afara, iubesc sa bea o bautura rece. Si chiar daca e toamna, in septembrie, octombrie, cand temperatura de afara este calda, oamenii comanda frappe”, Adriana Cotorobai, barista. 

Emotiile l-au coplesit! Martin Budurin a lansat o noua melodie, in care canta despre satul sau natal: „Cand merg acolo, hoinaresc prin amintiri” - VIDEO

Pentru a prepara aceasta bautura avem nevoie de: o portie dubla de espresso, lapte, gheata, o portie de sirop cookie si o toping de caramela. 

„Pentru inceput punem gheata in blender. Punem o portie de lapte, o portie de toping de caramel. In cafea, adaugam o portie de cookie, deoarece asa siropul se amesteca mai bine. Turnam totul in blender si mixam”, Adriana Cotorobai, barista. 

Sunt impreuna de trei ani, iar recent au devenit sot si sotie! Doina Sulac a recunoscut ca sotul sau, Isidor Tanase, a cucerit-o cu vocea si talentul sau: „Este cel mai talentat om pe care l-am cunoscut eu, dupa tatal meu” - VIDEO

Retetele moderne de frappe includ lapte, smantana, gheata. Pe cand reteta autentica, cea greceasca, nu continea produse lactate. Mai mult decat atat, gheta era maruntita pana se facea spuma si de asta i se spume o bautura spumoasa. 

Denumirea de frappe vine din franceza si inseamna „inghetat”. Acest termen se folosea atunci cand era vorba de o bautura inghetata.

Articole din aceeasi categorie