25.07.2023
„Barbie” - cel mai bun film regizat de o femeie! Afla povestea Gretei Gerwig - actrita, scriitoare si regizoare americana

Regizoarea Greta Gerwig a intrat in istorie, deoarece filmul „Barbie” a inregistrat la un weekend de lansare incasari de peste 377 de milioane de dolari in intreaga lume, devenind cel mai bun start pentru un film regizat de o femeie, potrivit „The Guardian”.

„Barbie” este unul dintre cele mai populare ecranizari ale momentului, dar tu stii cine sta de fapt in spatele acestui succes?

Totul se datoreaza regizoarei Greta Gerwig care a reusit sa produca un film de-a dreptul superb. Cunoaste mai jos cine este, dar si ce succese a obtinut pana in prezent Greta Gerwig.

Greta Celeste Gerwig este o actrita scriitoare si regizoare americana. A fost nominalizata la Globul de Aur pentru rolul sau din filmul Frances Ha.

Initial, Gerwig intentiona sa devina dramaturg, dar s-a indreptat catre actorie cand nu a fost admisa la programul de master de scenaristica. In 2006, in timp ce studia inca la Barnard, a fost distribuita intr-un rol minor in LOL al lui Joe Swanberg si a aparut in Baghead de Jay si Mark Duplass.

Reactia unei tinere cand iubitul ei a cerut-o in casatorie cu inelul pe care il cumparase fostei: „Isi bate joc de mine”

Ea a inceput un parteneriat cu Swanberg, devenind co-scriitoare a filmului Hannah Takes the Stairs si co-regizoare pentru Nights and Weekends. Prin aceste filme, ea a devenit cunoscuta ca o figura cheie in miscarea filmului mumblecore in ascensiune la acea vreme.

A debutat ca regizoare cu filmul Lady Bird (2017), care a castigat premiul Globul de Aur pentru cel mai bun film - muzical sau comedie la a 75-a editie a Premiilor Globul de Aur. Ea a primit, de asemenea, doua nominalizari la Oscar, la categoria cel mai bun regizor si la cel mai bun scenariu original, precum si nominalizari la Globul de Aur si BAFTA pentru cel mai bun scenariu. Gerwig este cea de-a cincea femeie nominalizata la categoria „Cel mai bun regizor” la premiile Oscar.

Top 10 cele mai urmarite conturi de Youtube din Moldova! Vezi cine se afla in fruntea clasamentului - FOTO/VIDEO

In calitate de regizor solo, Gerwig a scris si regizat si Little Women (2019) care a fost si el nominalizat la Premiul Oscar pentru cel mai bun film si pentru cel mai bun scenariu adaptat. Gerwig a fost inclus in lista anuala Time 100 a celor mai influenti oameni din lume in 2018. Al treilea film regizat de ea, comedia fantasy Barbie, pe care a scris-o impreuna cu Noah Baumbach, a fost lansata in 2023, a primit aprecierea criticii si succesul de box office, devenind cel mai de succes debut din istorie pentru un film regizat de o femeie.

Articole din aceeasi categorie