10.10.2019
Au ramas fara privilegii regale – decizie radicala a Casei Regale a Suediei
Printesele Leonore (5 ani) si Adrienne (1 an) si Printul Nicolas (4 ani), precum si Printii Alexander si Gabriel (2 ani), nepotii Regelui Carl Gustaf XVI al Suediei, au ramas fara privilegiile regale, pentru a avea o viata normala. Regele Suediei Carl Gustaf le-a retras acestora toate beneficiile ca membri ai familiei regale si dreptul de a urca pe tron, in urma unei decizii agreate de toti membrii familiei regale.

Printesele Leonore si Adrienne si Printul Nicolas sunt copiii Printesei Madeleine (37 de ani), cea mai mica dintre copiii Regelui Carl Gustaf. Cei trei copii nu mai sunt supusi obligatiilor care le reveneau ca membri ai familiei regale si nici nu vor mai primi beneficiile finanaciare care le reveneau de la contribuabili. Acelasi lucru se aplica si in cazul fiilor Printului Carl Philip (40 de ani), cel de-al doilea nascut al Regelui. Copiii isi vor pastra titlurile de printi si printese, dar nu vor fi absolviti de obligatiile regale. Singurii copii ai Familiei Regale a Suedei care isi pastreaza drepturile depline sunt Printesa Estelle (7 ani) si Printul Oscar (3 ani), copiii Printesei Victoria, fiica cea mare a Regelui Carl Gustaf si a Reginei Silvia si prima in ordinea succesiunii la tron.

Printesa Madeleine si Christopher O’Neill, alaturi de doi dintre copiii lor 

casa regala suedia

Printul Carl Philip si Sophia Hellqvist, alaturi de fiii lor  

”Majestatea Sa Regele aduce cateva schimbari legate de Casa Regala. Scopul acestor schimbari este de a stabili care dintre membrii Familiei Regale sunt supusi obligatiilor de a lua parte la serviciile oficiale aferente sefului statului”, spune comunicatul Casei Regale a Suediei. Imediat dupa anuntul oficial, Printesa Madeleine a comentat decizia pe contul ei de Instagram: ”Curtea a anuntat ca Leonore, Nicolas si Adrienne nu vor mai face parte din Casa Regala. Aceasta schimbare a fost planuita de mult timp. Eu si cu Chris credem ca e benefic pentru copiii nostri sa-si construiasca propriile lor vieti ca indivizi de sine statatori”.

Printesa Madeleine este casatorita cu finantistul anglo-american Christopher O’Neill si este a saptea in ordinea succesiunii la tron.

Printul Carl Philip (40 de ani) este al patrulea in ordinea succesiunii la tron si este casatorit cu fosta vedeta de reality-show suedeza Sophia Hellqvist. Acesta subscrie comentariilor surorii sale legate de decizia Casei Regale de a le oferi celor mici dreptul la o viata privata.

Decizia Regelui Carl Gustaf vine ca un ecou al deciziei Casei Regale Britanice, mai exact a Ducilor de Sussex – Meghan si Printul Harry – de a nu-i oferi titlul regal fiului lor, Master Archie Harrison Mountbatten, nascut anul acesta, in luna mai.

Sursa foto: alistmagazine.ro

Articole din aceeasi categorie