06.08.2024
Au făcut înconjurul lumii! Top hituri din Republica Moldova care au cucerit milioane de oameni - VIDEO

Chiar dacă Republica Moldova este o tară mică, faima locuitorilor ei a ajuns în toate colțurile lumii. Versurile pieselor de mai jos nu se vor da uitării prea curând, astfel, perfecte.md este aici pentru ca să te ajute să ți le reamintești.

Zdob și Zdub - „Boonika bate toba”

„Boonika Bate Doba” este un cântec al formației moldovenești Zdob și Zdub, lansat în anul 2005. Cântecul a debutat la Concursul Eurovision 2005 și a ocupat locul 6 în finală, acumulând 148 de puncte. Videoclipul piesei a fost filmat la sfârșitul anului 2005.

Debut nefericit pentru primii luptători moldoveni la Jocurile Olimpice de la Paris! Victor Ciobanu și Irina Rîngaci au suferit înfrângeri - FOTO

Eugen Doga - „Gingașa și tandra mea fiară”

Valsul lui Eugen Doga, scris pentru producția „Gingaşa şi tandra mea fiară”, este recunoscut ca a patra capodoperă muzicală a secolului XX, potrivit Unesco. Acordurile melodiei s-au făcut auzite în toată lumea. Fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Ronald Reagan, l-a considerat drept cel mai bun vals al secolului XX.

Carla's Dreams - „Sub Pielea Mea”

„Sub pielea mea” sau „Eroina” este un single al formației Carla's Dreams lansat la 20 ianuarie 2016. Piesa a fost compusă și produsă de Carla's Dreams.

Piesa a făcut trupa foarte cunoscută atât în România, cât și în străinătate. Aceasta a făcut 1 milion de vizualizări pe YouTube la doar câteva zile de la lansare și a intrat repede în topurile importante din țară, dar și din străinătate, ajungând mai târziu pe primul loc. Piesa a ajuns cunoscută peste hotare datorită unui remix ce a adunat multe vizualizări. La sfârșitul anului 2016, piesa a ocupat prima poziție în topul celor mai vizualizate clipuri din România în 2016 realizat de YouTube.

6 august: evenimentele, curiozitățile și personalitățile zilei - FOTO

Nelly Ciobanu - „Hora Din Moldova”

„Hora din Moldova” este o melodie interpretată de Nelly Ciobanu, cea care a reprezentat Republica Moldova la Concursul Muzical Eurovision 2009. Melodia a concurat în semifinale pe 14 mai 2009 și s-a calificat în finală, unde a obținut locul 14 cu 69 de puncte.

Sunstroke Project - „Hey Mamma”

Melodia este scrisă și interpretată de trupa SunStroke Project. A fost lansată pe 6 februarie 2017 de către Ragoza Music. „Hey Mamma” a reprezentat Moldova la Eurovision Song Contest 2017.

Cleopatra Stratan - „Ghiță”

Melodia „Ghiţă” a avut un succes răsunător la mijlocul anilor 2000, în țări precum: Anglia, Taiwan, Coreea, Mexic, Spania și Japonia.

O-Zone - „Dragostea din tei”

„Dragostea din tei”, cunoscută în lume și ca „Numa Numa iei” sau „Mai Ya hee” este piesa formației O-Zone. A fost lansată în 2002 în Republica Moldova și România și în primăvara anului 2004 în majoritatea celorlalte țări europene. A fost printre cele mai populare hit-uri din anul 2004 în toată Europa. Single-ul a ajuns pe locul 1 în Eurochart Hot 100, poziție pe care a stat 12 săptămâni, între iunie-septembrie 2004.

De asemenea single-ul a fost în topul clasamentelor muzicale în Germania și Franța mai mult de trei luni, a atins poziția a 3-a în Marea Britanie și poziția 72 în U.S.

Articole din aceeasi categorie