22.07.2024
Atleta antrenată de propriul tată! Zalina Marghieva, calificată pentru a cincea oară la Jocurile Olimpice: „Eu aici nu sunt fiică, sunt sportivă” - VIDEO

Zalina Marghieva practică aruncarea greutății de peste 24 de ani, iar cel care o antrenează și o susține este chiar tatăl ei. Cum a ajuns să o antreneze propriul părinte a povestit sportiva în cadrul unui episod dintr-o serie de filme documentare marca „Six Points Media”.

Zalina Marghieva și-a început cariera la 20 de ani, atunci pentru prima oară a participat la Jocurile Olimpice. „Primele mele Jocuri Olimpice au fost în 2008, în Beijing, atunci aveam 20 de ani. Următoarea competiție a fost la Londra - 2012, iar după Londra a urmat Rio de Janeiro, la care am ocupat locul 5, a fost premieră pentru atletismul din Republica Moldova”, a povestit sportiva.

După cinci ani de relație, Alex Calancea și Lia Sinchevici s-au căsătorit - FOTO/VIDEO

Părinții Zalinei Marghieva sunt sportivi de performanță, iar sora mai mare și fratele mai mic, la fel practică atletismul. „Mama mea arunca greutatea și discul, iar tatăl meu era aruncător de ciocan”, a adăugat atleta. 

Cel care pregătește sportiva pentru competiții este chiar tatăl ei. „Antrenorul meu este tata. Am avut primul antrenor, m-am antrenat cu el 3 ani, iar după am trecut la tata și de atunci suntem de nedespărțit. Atunci când nu mă antrenam cu tata, mă simțeam neglijată față de alții, nu am acceptat asta, am povestit istoria lui, iar atunci mi-a zis că de mâine ne atrenează el. Timp de 3 ani a lucrat cu noi gratis, după care, în cadrul familiei, am decis că tata trebuie să-și schimbe jobul și să se angajeze în calitate de antrenor”, a povestit Zalina.  

Parcursul în antrenamente nu a fost mereu presărat cu flori, a explicat sportiva: „Eu împreună cu tatăl și sora mea, probabil am făcut toate greșelile în pregătire până am ajuns la nivelul de cunoștințe pe care le avem acum”.

Au sosii de talie mondială! Cu cine seamănă Rodica Ciorănică, Iuliana Beregoi, Katy Rain, dar și alte vedete - FOTO

Soslan Marghiev, tatăl Zalinei, a început a lucra cu copii săi pentru că simțea că ei au nevoie de asta: „Eu am văzut că ei nu sunt pregătiți pentru rezultatele pe care și le doresc. Așa că am fost de acord, dacă vor să obțină ceva, voi lucra eu cu ei, dar va fi greu pentru că eu la antrenament nu am copii”.

„Pentru mine el este cel mai bun antrenor, e complicat să-ți redai toate sentimentele, dar cât suflet și dedicație primim noi, cei din echipă, pentru că eu aici nu sunt fiică, sunt sportivă. Noi avem o regulă, ce nu s-ar îmtâmpla la antrenament, când intrăm în casă, uităm totul”, a explicat femeia. 

„Antrenor nu este cel care te netezește pe cap, e cel care este dur cu tine atunci când este nevoie și te laudă, la fel, când este nevoie. În cazul Zalinei, rezultatele confirmă acest lucru”, a menționat Alexandru Leahu, jurnalist sportiv.

Zalina Marghieva este unica sportivă din Republica Moldova calificată de 5 ori la Jocurile Olimpice. Practică atletismul și aruncarea greutății de 24 de ani. Prima și unica sportivă din Republica Moldova care aruncă ciocanul peste 70 de metri, fiind în top 8 la Jocurile Olimpice. 

El este primul moldovean care a escaladat cele mai înalte 7 vârfuri de pe 7 continente: „Toată povestea a început acum 6 ani cu o drumeție în România” - FOTO

SURSĂ FOTO: INSTAGRAM/ zalina_marghieva 

Articole din aceeasi categorie