22.07.2024
El este primul moldovean care a escaladat cele mai înalte 7 vârfuri de pe 7 continente: „Toată povestea a început acum 6 ani cu o drumeție în România” - FOTO

Mircea Baciu a devenit primul moldovean care a escaladat cele mai înalte 7 vârfuri din lume. Recordul a fost atins când aplinistul a arborat drapelul țării noastre pe vârful muntelui Kosciuszko.

Circuitul a fost încheiat miercuri, 22 mai, pe muntele Kosciuszko din Australia, care are o altitudine de 2.228 de metri.

Despre acest lucru a anunțat președintele Parlamentului, Igor Grosu, într-o postare făcută publică pe contul său de Facebook, acum o zi:

„Mircea Baciu - primul moldovean care a ajuns pe cele mai înalte 7 vârfuri de pe 7 continente. În luna mai și-a încheiat seria record de ascensiuni cu vârful muntelui Kosciuszko din Australia, pe care moldoveanul a arborat și de această dată cu mândrie drapelul Republicii Moldova. Toată povestea a început acum 6 ani cu o drumeție în România, iar mai apoi și-a pus drept scop să ajungă pe cele mai înalte vârfuri. Au fost ani cu multă muncă, dedicație, dar și iubire de munte”.

Au sosii de talie mondială! Cu cine seamănă Rodica Ciorănică, Iuliana Beregoi, Katy Rain, dar și alte vedete - FOTO

De asemenea, Igor Grosu a menționat faptul că i-a oferit aplinistului Diploma de gradul I a Parlamentului:

„L-am invitat pe domnul Baciu la Parlament unde în semn de recunoștință i-am oferit diploma Parlamentului de gradul I și l-am îndemnat să vorbească cât mai mult despre experiența sa în școli, universități și că atunci când există dorință, reușești”.

Au sosii de talie mondială! Cu cine seamănă Rodica Ciorănică, Iuliana Beregoi, Katy Rain, dar și alte vedete - FOTO

SURSĂ FOTO: FACEBOOK/Igor Grosu

Articole din aceeasi categorie