17.10.2024
Anna Karenina, pe scena Geneza Art! Spectacolul regizat de Daniela Burlaca a durat 4 ore: „Am făcut o distribuție din 7 personaje, din cele 150 care sunt în roman” - VIDEO

Teatrul Geneza Art a adus pe scenă un spectacol inedit. Romanul Anna Karenina este unul dintre cele mai profunde și complexe opere. În regia Danielei Burlaca, renumita piesă Anna Karenina, a ținut 4 ore spectatorii cu sufletul la gură. Care a fost atmosfera, vedeți în cadrul unui reportaj marca O Seară Perfectă. 

Spectacolul Anna Karenina este mai mult decât o poveste de dragoste. „Alegerea asta a fost mult așteptată. Pentru mine, romanele de grandoare, de amploare, sunt cea mai mare provocare în profesie. Tolstoi e un titan, atât de multă profunzime nu am descoperit demult. Aveam nevoie de asta, aveam nevoie să-mi răvășesc sufletul, să-i contagiez și pe colegii mei”, a explicat Daniela Burlaca, regizoare.

Daniela Burlaca a reușit să aducă pe scenă o abordare modernă a operei, a spus ea: „Am făcut o distribuție din 7 personaje, din cele 150 care sunt în romanul de 900 de pagini. 7 personaje și încă vreo 10 care lucrează în spatele scenei. Miza mea pe acestă distribuție a fost și este foarte mare”.

Va fi hit-ul toamnei! The Motans a lansat o noua piesă în care ne asigură că „Viitorul sună bine” - VIDEO

Actorii au transmis povestea unei vieți pline de patimi, îndoieli și emoții unice. „Nu regret alegerea pe care am făcut-o, rolul Annei Karenina a fost jucat de către Cristina Trîmbaci, iar Alexei Karenin de Iurie Gologan. Le mulțumesc foarte mult colegilor mei pentru munca enormă pe care au depus-o. Invit publicul să vadă un spectacol matur, unul de ascultat, de schimbat mentalitatea, de iubire, de gelozie, de chin, de viață, de război, de pasiune”, a continuat regizoarea. 

Daniela a mărturisit că repetițiile au fost complicate, pentru că și opera este una complexă: „Am lucrat în 35 de repetiții. Anna Karenina este cel mai ecranizat roman din lume, cel mai controversat personaj feminin. Este o lucrare foarte serioasă, astfel, publicul din Chișinău ar trebui să-și găsească timp să vină și să vadă două acte de Anna Karenina”.

ANNA KARENINA

„Durează aproximativ, cu tot cu pauze, 4 ore, dar în două acte. Spectacolele mele cele mai noi durează mult, dar am o motivație foarte justificată, sunt foarte bune textele și autorii, care nu mă lasă în pace. Nu pot eu, nu am dreptul să retușez textele unor mari genii. Aștept public, aștept oameni care să vină să-i aplaude pe cei din scenă pentru că, ei merită. Într-adevăr, sunt niște partituri actoricești de mare valoare pentru teatrul din Republica Moldova. Teatrul este emoție vie, iar oamenii au nevoie de asta”, a menționat Burlaca. 

Cei care au urcat pe scenă s-au dedicat maxim și sunt mândri că au reușit să facă față provocărilor.„Eu o joc Dolly, un personaj foarte dramatic care și-a acceptat viața, și-a asumat alegerile și greșelile. Cred că este reprezentativ pentru sentimentul de iertare și acceptare. Un personaj care nu judecă, cred că am un rol pe care multe actrițe și l-ar fi dorit. Eu sunt foarte mândră că am ocazia să joc acest rol și că Daniela a avut încredere în mine”, a povestit Victoria Botnari, actriță.

Spectacolul a fost mult așteptat de către amatorii de tot ceea ce înseamnă teatru. „Ca de fiecare dată la Geneza Art, știu că premierele sub regia Danielei Burlacu sunt niște surprize. Orice spectacol are aspectul de iubire, de un umor fin, are niște lecții pe care le înveți”, a spus Luminița Suveica, nutriționistă. 

Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a fost găsit mort în Buenos Aires. Artistul avea 31 de ani

„Sunt foarte fericită că am reușit să fiu aici, la această premieră. Lev Tolstoi este unul dintre preferații mei. Cred că voi plânge, voi râde, voi trece prin multe simțiri și sunt fericită că sunt aici”, a mai menționat unul dintre spectatori. 

„Mereu am așteptări foarte mari pentru că, Daniela este cosmos, doar că atunci când mă întorc acasă este peste așteptările mele. Sufletul se răscolește și am nevoie de câteva zile să meditez”, a menționat un al spectator. 

SURSĂ FOTO: Instagram

Articole din aceeasi categorie