09.10.2024
Anastasia Nichita - primele declarații după operația suferită la picior. Cum se simte, dar și ce regrete are - FOTO/VIDEO

Recent, vicecampioana olimpică Anastasia Nichita a zburat în Germania, acolo unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale urgente la picior. Imediat după operație, sportiva a publicat un mesaj pe rețele de socializare, în care a povestit cum a ajuns să ia această decizie.

Anastasia Nichita a recunoscut că intervenția trebuia să fie făcută încă în 2021. „Această operație trebuia efectuată cu 3 ani în urmă, înainte de Jocurile Olimpice din Tokyo”, a spus campioana mondială.

Nichita își amintește că în timpul unui cantonament în Bulgaria, s-a accidentat la ligamente. Deși simțea durere, a ignorat-o, deoarece era „înconjurată de persoane care se gândeau doar pe rezultate”. Timp de trei ani, a continuat să se antreneze, dar intervenția din iunie, la menisc, a scos la iveală consecințele acelei accidentări.

Te trec fiorii! Ana Cernicova și-a impresionat fanii cu o piesă nouă, scrisă de logodnicul ei. Cătălin Lungu: „ Trist, dar...” - VIDEO

„Îmi amintesc perfect ziua când mi-am rupt ligamentele, eram într-un cantonament în Belmeken, Bulgaria. Pentru că în preajma mea erau persoane care se gândeau doar la rezultate, nici n-am fost să verific stare de sănătate a piciorului. Am stat așa o lună, fără să mă antrenez, iar după am început antrenamentele, piciorul fiind foarte instabil, practic la fiecare mișcare. Eu singură nu știu cum a fost posibil să mă lupt atunci la Tokyo, dar și mai departe încă 3 ani. Probabil datorită faptului că genunchiul era mereu în tonus muscular. A fost nevoie de intervenția din iunie la menisc ca să aflu că, de fapt sunt consecințele ligamentelor rupte de care nu aveam nici cea mai vagă idee”, a povestit sportiva.

Taylor Swift a depășit recordul Rihannei și a devenit cea mai bogată artistă. Ce avere are

De asemenea, Anastasia Nichita regretă că nu a fost supusă acestei intervenții mai devreme: „Accept toate provocările și sunt conștientă de faptul că sportul de performanță necesită sacrificii. Doar îmi pare rău că lucrurile nu au fost făcute la timp și acum situația e mult mai neplăcută și complicată! Un mare mulțumesc domnului doctor @ringerdocjohann pentru suport și profesionalism. Un medic cu suflet mare. Sunt sigură ca ați făcut tot ce este mai bun pentru a mă reabilita cât mai curând”.

Anastasia Nichita este o luptătoare din Republica Moldova. A câștigat medalia de aur la proba feminină de 59 de kilograme la Campionatul European de Lupte din 2020, desfășurat la Roma. În același an, a luat aurul la aceeași probă, la Individual Wrestling World Cup, competiție organizată în locul Campionatului Mondial. De asemenea, Nichita a obținut medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Greșeli pe care le faci la micul dejun și care îți afectează starea de sănătate

SURSA FOTO: INSTAGRAM/anastasia_nichita

Articole din aceeasi categorie