31.05.2019
Amintiri din copilarie cu Tamara Virlan. De ziua ei, actrita ne-a impartasit cele mai frumoase momente: „Imi placea sa mananc toate fructele verzi din copaci, de aceea la noi niciodata nu mai reuseau sa se coaca caisele.”
Astazi, de ziua Tamarei Virlan, am depanat impreuna amintirile copilariei, care, cu siguranta, a fost una memorabila. Nazbatioasa si pusa mereu pe glume, aceasta perioada din viata actritei a fost una care merita povestita.

Ce fel de copil ai fost? 

Am fost un copil nazbatios. Eram cea mai baietoasa dintre cele trei surori. 

Unde ai copilarit (la oras/la sat)? 

Am copilarit la sat, la casa parinteasca si a bunicilor mei care locuiau in apropiere. 

Cum erau parintii tai atunci (severi, libertini)?

 Parintii mei au fost severi, dar mereu ne-au rasfatat cu cele mai frumoase si moderne lucruri de la acea vreme. Ne-au indemnat la carte, sa avem studii superioare. Tatal meu mult si-a dorit un baiat, de aceea pe mine de mica ma tundea ca pe un baietel. 

Ai frati, surori? Cum era relatia voastra in copilarie? Dar acum? 

Suntem trei surori, eu sunt cea mijlocie diferenta dintre noi este de 3 ani. Relatia noastra era foarte stransa, eu fiind cea mai nazbatioasa, mereu le provocam. Sora mai mare, Valentina, era ce mai rasfatata si ne strunea pe noi, iar cand iesea la intalnire cu flacaii o urmaream si o enervam. Sora mai mica era ce mai ascultatoarea, dar eu mereu o luam cu mine la nazbatii. Astazi cu toate surorile traim foarte bine, mereu ne ajutam la greu. Mergem la parinti impreuna si ne bucuram ca sunt alaturi de noi. 

Care au fost jocurile tale preferate, ce ti-au colorat copilaria? 

Impreuna cu toti copiii din mahala aveam diferite jocuri, precum: „Alunelu’”, „De-a v-ati ascunselea”, „Magazinul” etc. Iubeam sa colindam padurile din preajma, sa mergem la furat cirese si capsuni. 

Care sunt cele mai hazlii amintiri din copilarie? 

Cele mai hazlii amintiri sunt de pe cand mergem la bunica Daria si cotrobaiam prin toate dulapurile si colturile, ii taiam nasturii si incheietorile la haine, iar bunica mereu venea acasa la noi sa isi caute nasturii la haine. Parintii m-au dus la tabara pentru copii departe de casa la 50 km si eu am fugit de la tabara pe jos ca sa ajung acasa, iar tata m-a gasit pe drum.

Ce-ti placea sa mananci/sa bei?

Cand eram copil imi placea sa mananc toate fructele verzi din copaci, de aceea la noi niciodata nu mai reuseau sa se coaca caisele. Toate mancarurile din copilarie imi placeau, in afara de lapte si branza.

Iti placea sa inveti? Care erau obiectele de studiu preferate? 

Da, imi placea sa invat. Citeam foarte multe carti de beletristica. „Devoram” romanele lui Ion Druta, Mihail Sadoveanu etc. Obiectele preferate la scoala erau limba romana, istoria, muzica. 

Cand ai simtit ca s-a terminat copilaria? 

Odata cu inceperea liceului, cand am plecat din sat. 

Prin ce se deosebeste copilaria ta de cea a copiilor tai? Exista experiente pe care ai vrea sa le traiasca si ei?

 Am trait in diferite regimuri si oranduiri sociale. Ei au alte posibilitati. In acea vreme noi mergeam pe ascunselea la biserica, cu bunica la slujba de inviere, in satul vecin, prin padure. Daca eram aflati, eram scosi la careu. Copii mei s-au bucurat de aceste libertati. Cand s-a nascut Petrica si Ionut erau vremuri grele, marcate de mari schimbari, dar noi am incercat sa le oferim totul. 

Citeste si: Victoria Rosca: „Doamne, eu am sarit in rizinca de la chilotii parintilor, pana ameteam.” Amintirile din copilarie ale actritei te vor face sa razi cu lacrimi

Citeste si: Fotografii exclusive! Amintiri din copilarie cu Viorica Nagacevschi: „Totul se reducea la emotiile lui Buratino, inghetata „Eschimo”, uniforma scolara cu cravata pioniereasca...”

Sursa foto: Arhiva personala

Articole din aceeasi categorie