11.05.2022
Ai fost vreodata speriat de viitor? Psihologul Sanda Diviricean iti explica cum te poti conecta cu interiorul tau si sa intelegi ce se ascunde in spatele gandurilor tale: „Nu poti intelege cu mintea ce iti place..” - VIDEO

Una dintre cele mai actuale si populare intrebari printre randurile oamenilor este: Cum sa inteleg ce imi place sa fac si la ce sunt bun? Ei bine despre aceasta curiozitate si despre gasirea sinelui interior a decis sa vorbeasca psihologul Sanda Diviricean.

Pentru ca generatiile anterioare aveau un mod de viata stabilit si organizat de catre parinti, nu se confruntau cu dificultatea de a alege propria cale, profesie si domeniu de activare. Acum tinerii au libertatea alegerii, iar decizia in fata carora stau le da un soi de responsabilitati si ganduri despre ceea ce le place cu adevarat sa faca sau nu.

Psihologul Sanda Diviricean explica ca intrebarea pe care tinerii si-o pun nu este formulata foarte corect: „Cum sa inteleg ce imi place? Ei bine nu poti intelege cu mintea ce iti place, la fel cum nu poti intelege daca iti plac castravetii sau nu. Acelasi lucru se intampla si cu ceea ce tine de ocupatii si profesii. Te poate duce acolo unde trebuie ceea ce iti place, atunci cand ceva iti place simti. Aici trebuie sa fie prima intrebare: ce imi place mie? ce fac cu placere in comparatie cu alte lucruri. De exemplu imi place sa urmaresc mai mult casele, decat oamenii. Atunci iti raspunzi la aceasta intrebare foarte sincer, si cu siguranta sunt lucruri care iti plac mai mult decat altele.” 

Dilema o intampinam de fapt cand ne intrebam daca ceea ce ne place de fapt este valoros pentru oameni, este monetizat sau apreciat.

Aceasta s-a exemplificat pe sine si a incercat sa explice lucrurile din propria sa experienta: „Nici eu nu stiam cu ce sa ma ocup si imi parea ca nu pot gasi acel talent sau acel foc interior care sa ma ghideze sa fac ceva. Pana mi-am dat seama ca mie imi place sa discut cu oamenii, sa ii ascult si cand am inteles asta, aceasta intelegere si faptul ca mi-am spus sincer ca asta simt cu adevarat, m-a dus, m-a ghidat spre a face psihologie.” , explica ea.

Asadar, daca cuiva ii plac bijuteriile, are toate sansele sa ajung un bun creator de bijuterii. Daca iti place sa te uiti la case, apartamente si alte imobile si in acelasi timp sa apreciezi critic locatia, interiorul si exteriorul, atunci ai toate sansele sa devii un bun agent imobiliar, iar lista poate continua.

Cele mai bune voci si talente trec prin „filtrul” ei! Interpreta si mentorul Cristina Pintilie - despre reprezentatii tarii noastre la Eurovision, pierderea tatalui si munca de artist pe timpuri grele: „Sunt profesionisti...” - VIDEO

Prin aceste exemple, Sanda a incercat sa explice faptul ca daca ne conectam cu dorinta noastra intr-un mod sincer si nu incercam sa facem lucruri sugerate din exterior si impuse de societate, atunci avem toate sansele sa fim calauziti de interiorul nostru si sa reusim sa gasim ceea ce ne place. 

Isi doreste o masina si munceste pentru a-si indeplini acest vis! Interpreta Vlada Botan a povestit care sunt principalele ei surse de venit - VIDEO

Sursa VIDEO: Youtube

Articole din aceeasi categorie