05.05.2021
Ai dureri de spate din cauza locului de munca? Afla de la kinetoterapeut ce trebuie sa faci daca lucrezi de acasa, iar pozitia ta este incorecta: „Din cauza pandemiei foarte multe persoane stau si lucreaza de acasa, intr-o pozitie incorecta” - VIDEO

La ora actuala foarte multe persoane sufera de patologii de calculator, datorita jobului pe care il au. Astfel, oamenii sunt obligati sa stea in fata calculatorului in pozitii incorecte, iar in acest mod apar dureri lombare si cervicale. Medicul kinetoterapeut, Alexandr Sprincean, invitat in platoul emisiunii iSanatate, spune care este pozitia corecta pe scaun, la birou si care sunt riscurile posturilor incorecte.

ALEXANDR SPRINCEAN, KINETOTERAPEUT: ”In momentul cand persoana lucreaza la calculator se afla intr-o pozitie izometrica, o pozitie foarte grea. In acest fel muschii nu primesc oxigenul de care are nevoie si obosesc. Drept urmare, persoana care are un mod de lucru sedentar trebuie sa faca mai multe exercitii”.

Medicul spune ca in ultimii doi ani, numarul persoanelor care sufera de dureri lombare si cervicale s-a marit. 

ALEXANDR SPRINCEAN, KINETOTERAPEUT: ”Din cauza pandemiei foarte multe persoane stau si lucreaza de acasa, intr-o pozitie incorecta. Multe persoane nu pot tine pozitia corecta.”

Astfel, un kinetoterapeut bun ar putea sa te ajute cu aceste probleme, iar daca persoana simte dureri atunci trebuie sa mearaga in vizita la un neurolog.  

Alte noutati din health&beauty, sport, nutritie si povesti cu oameni fascinanti, adepti ai unui stil de viata sanatos, gasesti pe site-ul emisiunii. 

Sursa foto: Google

Articole din aceeasi categorie