Oamenii inteligenti au standarte exagerat de inalte

Sa ai principii si standarte nu este un lucru rau. Ele te ajuta sa nu te ratacesti sau sa mergi pe langa drumul care te va duce la succes. Doar ca, standartele prea mari, pot aduce suferinte. Oamenii inteligenti, de obicei, cunosc ceea ce isi doresc de la viata si nu se bucura cu putinul. Cu toate acestea, standartele ridicate, la ei se pozitioneaza absolut in tate sferele vietii: lucru, relatia, casa.
De fapt, astfel de cerinte, sunt mai greu de indeplinit si de mentinut. De aceea, oamenii inteligenti mereu sunt stresati, mereu se dezamagesc de propriile succese, de propriul lucru si asta ii face sa stea pe loc. De asemenea, stadartele inalte pot influenta, intr-un mod negativ, relatiile acestor oameni cu societatea.
Oamenii inteligenti nu mereu pot primi lucrurile asa cum ele sunt, ci se axeaza pe cum ele ar trebui sa fie in ideal
Daca simti fericirea, atunci intregul tau corp se afla in momentul trait si se bucura din plin, iar toata atentia ta este axata pe ceea ce se intampla in prezent.
Oamenii inteligenti nu pot primi placere de la clipele care se petrec pe moment, ei mereu cauta o explicatie si un sens in tot
La mai multi oameni destepti, cunostintele prevaleaza constienta. Creierul lor nu este in stare sa primeasca placere pe moment: persoana adauga sau scoate ceva, mai intreaba o data, pentru a se convinge sau reformuleaza, intelege sau incearca sa interpreteze situatia in minte si pur si simplu se pierde in tot. Mintea incearca sa „redacteze” momentul care s-a petrecut acum trei secunde, pentru a gasi un sens in el, deoarece insusi momentul petrecut nu este suficient pentru aceasta persoana, pentru satisfacerea ei.

Aceasta nesatisfactie ii da creierului o munca dubla, care incearca sa faca asa ca in amintire sa ramana acest moment „inca mai incredibil”. Si in aceste clipe, creierul se pierde, neintelegand ce are de facut, de unde sa ia ceea ce nu exista, iar din cauza ca el nimic nu gaseste, este fortat sa lucreze inca si mai mult: persoana incepe a citi, a cauta informatii, a scrie sau pur si simplu a se gandi la diferite chestii.
Fericirea - linisteste mintea, iar inteligenta - refuza de a linisti mintea
Pentru o minte fericita este destul ceea ce este. O astfel de persoana nu va dori sa schimbe prezentul. El doar va primi toate circumstantele asa cum ele sunt si se va multumi cu ceea ce are. Un om inteligent va face invers. Lui nu-i poti face pe plac atat de usor. De aceea, el niciodata nu va intelege de ce o persoana cu o minte fericita se bucura de tot ce are si o va numi lenesa.
Majoritatea oamenilor inteligenti se axeaza mereu pe ceva anume
Personalitatile cu un intelect sporit au mereu nevoia de a analiza si de a cerceta totul pana la cel mai mic detaliu, iar pentru a lua o decizie, ei au nevoie de a pune in fata toate „pro” si „contra”. O astfel de nevoie ii poate induce in depresie pe unii oameni. Intrebarile la care ei atat de disperat cauta mereu raspunsuri, pot fi cruciale pentru ei, deoarece raspunsurile ii pot dezamagi si le pot crea anxietate.
Daca rezultatul este mai rau decat el se astepta, omul inteligent cade in disperare

Nu se primeste totul asa cum ne punem in plan: unii oameni sunt prea increzuti in propriile puteri si cunostinte. Ei cred ca ei pot prognoza unele lucruri, insa nu este chiar asa.
Oamenii inteligenti sunt foarte autocritici
Majoritatea omenilor intelectuali se subapreciaza mult, iar acest lucru se datoreaza faptului ca ei primesc un val mare de critica, nu din partea altor oameni, ci chiar din partea lor insisi. Ei nu sunt capabili de a-si primi minusurile, deoarece considera ca ei ar trebuie sa fie perfecti in tot. Iata din aceasta cauza, ei si sunt mereu intr-o stare proasta.
Ei cauta un sens mai adanc in existenta lor
Majoritatea oamenilor inteligenti pot diferentia raul de bine, insa ei nu pot primi calitatile negative ale oamenilor din jur si sunt foarte duri in acest sens. Cand ei isi dau seama ca ceea ce se intampla este, de fapt, realitatea, ei sunt distrusi moral, doarece, in cele mai multe cazuri, ei incep sa caute problema in ei insisi.
Foarte putini oamenii ii inteleg pe cei super inteligenti

Comunicarea este o sursa vitala a fericirii. Noi mereu incercam sa ne impartasim gandurile si trairile cu alti oameni, ceea ce ne face sa ne simtim mai bine dupa. Chiar si cel mai destept om de pe pamant are nevoie de cineva care il va asculta, il va sustine si le vor acorda atentie si timp. Insa, unui om cu un intelect sporit ii este foarte greu sa isi gaseasca partenerul potrivit, care va fi la acelasi nivel cu el si il va intelege perfect.
Un intelect sporit deseori duce la probleme mintale
Oamenii cu un IQ mare, sufera de tulburari speciale, care mereu ii impun sa analizeze totul si sa dea multe intrebari, ceea ce nu le aduce fericire, ci doar probleme psihologice. Mintea umana este un domeniu foarte complicat de cercetat si nimeni inca nu poate explica unele lucruri legate de mintea noastra si de unele calitati inascute pe care le avem noi.