28.04.2023
Acuzat de plagiat, Ed Sheeran a cantat la chitara in instanta la New York - FOTO

Ed Sheeran a cantat la chitara, joi, intr-o sala de judecata a unui tribunal din New York, pentru a se apara intr-un proces in care este acuzat ca a plagiat un cantec celebru al lui Marvin Gaye, relateaza presa americana, potrivit AFP.

Pentru a doua oara intr-un an, cantaretul si compozitorul in varsta de 32 de ani trebuie sa raspunda in fata justitiei pentru acuzatii de plagiat legate de hiturile sale.

Dupa ce a castigat un proces la Londra anul trecut, starul pop britanic se apara de data aceasta impotriva acuzatiilor mostenitorilor lui Ed Townsend, un muzician si producator american care a scris impreuna cu Marvin Gaye melodia „Let's get it on”. Audierea a inceput la inceputul acestei saptamani in Manhattan.

Citat de acuzare, un muzicolog a declarat joi ca progresia acordurilor prezente in cele doua melodii este aproape similara - ceea ce l-a determinat pe cantaretul britanic sa-si scoata chitara in sala de judecata, scrie New York Times, potrivit Agerpres.

Fosta actrita, model si sotia unui star Baywatch a ajuns sa manance din gunoaie si traieste pe strazi

Prin urmare, el a cantat cele patru acorduri cheie ale piesei sale „Thinking Out Loud", dand asigurari ca acestea sunt foarte diferite de cele folosite in „Let's Get It On" (1973), un clasic soul cantat de Marvin Gaye.

Cantand o melodie, apoi pe cealalta, el a incercat sa demonstreze ca acordurile din piesa lui Gaye nu functioneaza pentru melodia lui.

Muzicianul britanic a mai spus instantei ca a scris „Let's Get It On” acasa, in februarie 2014, impreuna cu Amy Wadge, o prietena din adolescenta, cu care a compus numeroase cantece.

„Ne-am asezat cu chitarele noastre", a spus el, citat de ABC News, „am scris multe impreuna", a adaugat el.

Blake Lively, aparitie spectaculoasa la 2 luni de la nastere. Ce tinute au purtat vedetele la un eveniment Tiffany - FOTO

Ed Sheeran despre momentul cand a renuntat la alcool, cu doua luni inainte de a se naste Lyra: Beam mult

Cantaretul isi aminteste ca a iesit din dus si a auzit cateva acorduri cantate de Amy Wadge in alta parte a casei. „Imi amintesc ca m-am gandit 'trebuie sa facem ceva in privinta asta'", a povestit el.

Hitul lui Ed Sheeran s-a clasat pe locul 2 in topul Billboard Hot 100 si a castigat premiul Grammy pentru cel mai bun cantec al anului in 2016.

Audierea in acest caz urmeaza sa fie reluata luni.

Articole din aceeasi categorie