24.05.2023
Acum doi ani a cucerit Everest-ul! Imagini care iti dau fiori de la Olga Tapordei: „Fericirea ca eu sunt vie si simt fiecare deget intreg acoperea tot” - VIDEO

La doi ani de cand a cucerit muntele Everest, Olga Tapordei a publicat o postare pe pagina sa de Instagram, in care isi reda experientele din 23.05.2021.

„Azi e acea zi! Exact 2 ani in urma, 23.05.2021 - eu am pasit pe cel mai inalt varf/munte din lume, Everest, 8848m.”, a inceput sa povesteasca prima femeie din Republica Moldova care a cucerit muntele Everest.

Maia Sandu isi sarbatoreste ziua de nastere! Vezi ce a publicat sefa statului pe Instagram - FOTO
Olga Tapordei a explicat cum a decurs calatoria ei spre cel mai inalt varf din lume: „Exact 50 de zile a durat cea mai cea mai provocatoare si costisitoare expeditie din viata mea. Nu a fost usor. A fost cel mai rau timp din ultimii 10 ani, a fost intr-un an pandemic/cu toate regulile de rigoare. Ministerul Turismului din Nepal, a eliberat 408 permise pentru oameni care si-au propus sa ajunga in varful Everest, au ajuns 176, printre care si prima Femeie din Republica Moldova. 150 de persoane au fost evacuate in timpul expeditiei din Everest Base Camp din cauza Covid-19 (tin sa mentionez ca banii nu se restituie). Din 42 de echipe care au fost, inregistrate in 2021, echipa noastra condusa de Valik Sypavin, a fost unica echipa care a escaladat in proportie 100%.  12 zile am asteptat sa fie timp bun ca sa putem merge pana in varf, 5 zile dupa escaladare, am asteptat timp bun ca sa putem pleca din Everest Base Camp. 7 zile, am asteptat ca sa fie zbor spre casa, din cauza restrictiilor Covid-19.”

O bloggerita de la noi - asemanare izbitoare cu Jennifer Lopez! Internautii au asaltat-o cu aprecieri si comentarii - FOTO

Tapordei a marturisit ca eforturile ei de a se urca la 8848 de metri nu au fost naprasnice: „Cu toate acestea, dupa un 2 ani, pot sa spun exact aceeasi: Nu a fost usor, dar, asta a meritat tot timpul, tot efortul, toti banii. Multumesc familiei, Bogdan cu Alexandra au avut Everestul, sau, acasa si totodata m-au incurajat si sustinut fiecare clipa. Multumesc fiecarui om, care a facut posibil ca asta sa se intample, fara voi, asta nu era sa fie posibil. Va sunt extrem de recunoscatoare, pentru tot suportul oferit! Sa vi se intoarca inzecit! Multumesc pentru fiecare gand, mesaj. Daca, cumva, o tineti in dulap, pentru o zi speciala, nu mai asteptati, azi e ziua ceea, iar maine, poate sa nu vina. Impreuna, am scris istorie pentru tara noastra si am facut posibil, ca Prima Femeie din Republica Moldova sa arboreze drapelul pe cel mai inalt varf din lume, Everest 8848m.”

Inca un vis a devenit realitate! Dianna Rotaru a absolvit masteratul. Vezi in ce domeniu s-a specializat interpreta - VIDEO

Olga Tapordei este prima femeie din Moldova care a reusit sa cucereasca muntele Everest, de asemenea, aceasta este cunoscuta in mediul online avand o comunitate de peste 50 mii de urmaritori.

Articole din aceeasi categorie