29.08.2024
A renunțat la stomatologie pentru a-şi împlini visul! Povestea creatoarei de modă Oxana Kasandruța: „Apropiații nu înțelegeau cum poți să lași o profesie atât de nobilă și cu un venit mult mai mare” - VIDEO

Oxana Kasandruța, creatoarea unui atelier de rochii, genți și bijuterii din Chișinău, a „migrat” din medicină, în lumea modei. Într-un podcast cu Nata Albot, femeia a povestit cum a ajuns să-și dorească un nume în domeniul fashionului, după ce a absolvit Facultatea de Stomatologie. De asemenea, a împărtășit și reacțiile persoanelor apropiate la decizia ei neașteptată.

Când Oxana Kasandruța a decis să-și construiască un nume în lumea modei, a fost sprijinită de surorile și mama ei: „Surorile mele nu m-au criticat niciodată și nici mama mea, cel mai prețios sfat a fost când mi-a zis mama: <<Eu ți-am dat ce am știut cât am fost lângă mine, iar acum ești matură și faci ce vrei cu viața ta. Tu ești responsabilă de ce faci de acum încolo>>. Toate alegerile mi le-am asumat, iar mama le-a acceptat. Surorile, bineînțeles s-au bucurat, pentru că a urmat și ele să poarte rochiile mele”.

A venit barza! Una dintre cele mai cunoscute interprete de la noi a devenit mamă pentru a doua oară - FOTO/VIDEO

Totuși, cu unele persoane au existat și neînțelegeri, a povestit invitata podcastului: „Am avut și neînțelegeri de la apropiați, pentru că nu înțelegeau cum poți să lași o profesie atât de nobilă și cu un venit mult mai mare decât ce fac eu acum. A trebuit să muncesc mult. Toate profesiile au dreptul să existe și nu poți să judeci un măturător de stradă, sunt oameni cărora le place să facă asta”.

„Eu, de fapt, sunt introvertă, comunic cu lumea prin ceea ce fac. Chiar dacă mi se spune dintr-o parte că nu o să-mi reușească, eu nu dau prea mare împortanță și mă ghidez de ceea ce simt”, a ținut să adauge femeia. 

Oleg Spînu a lansat prima sa piesă în limba rusă. Reacția fanilor: „Următorul Dan Bălan al Moldovei” - VIDEO

Oxana a studiat la Colegiul de Medicină, iar mai apoi a ales stomatologia: „După ce am absolvit gimnaziul, eu nu am plecat la studii pentru că tatăl meu își dorea să mă țină lângă el, noi 2 am avut o relație mai deosebită. Doar după decesul lui am plecat la Colegiu de Medicină pentru că îmi plăcea ce făcea mama mea, ea este asistentă medicală și a fost moașă, iar din ceea ce ea povestea, eram fascinată de această profesie. Eu spre asta tindeam la început, apoi am finalizat studiile la Colegiul de Medicină, iar ulterior am ales după rațiune, stomatologia”. 

„Mi-a plăcut foarte mult ce am ales, doar că am avut pauza de 5 ani, cât timp am fost în Franța. Am revenit acasă cu dorința de a lucra în stomatologie și de a crea ceva nou. Îmi doream să pun un proiect pe picioare pentru profilaxia cavității bucale și chiar am început să-l implementez, doar că am întâlnit impedimente la nivel de administrație. Mi s-a spus: <<Ce nu întelegi? Cu cât mai puține carii, cu atât mai puțini bani în buzunar>>, a continuat Oxana. 

A spus „DA”! Prezentatoarea știrilor PRO TV, Diana Ambros, a fost cerută în căsătorie. Totul s-a întâmplat în Grecia - FOTO/VIDEO

A renunțat la stomatologie pentru că simțea că în domeniul modei poate prinde aripi fără a întâmpina prea mari dificultăți: „Voiam să fac o clinică unde să fie acces pentru persoanele cu dizabilități, să poate avea acces cu scaun cu rotile. Nu m-am descurajat ușor, dar asta a coincis cu apariția a ceea ce fac acum. Am înțeles că mai mult mă trage în partea aceasta pentru că aici pot să zbor singură și nu am nevoie de aripile cuiva”.

SURSĂ FOTO: Facebook: Kasandruta  

Articole din aceeasi categorie