24.06.2022
A plecat prea devreme! Iurii Shatunov - fotografii rare din copilarie, dar si din timpul carierei sale. Detalii nestiute din viata artistului - FOTO

Iurii Shatunov a parcurs un drum lung pana a ajunge la succes si popularitate. In toti anii sai de activitate, el a trecut prin multe situatii: urcusuri, scandaluri cu producatorii, critica. Dar, totusi, cum va ramane artistul in amintirile noastre? In acest articol iti prezentam mai multe imagini rare ale interpretului si cateva detalii captivante despre viata lui. 

Succesul lui Iurii Shatunov nu s-ar fi intamplat fara Andrei Razin. Si, desi toata lumea spune ca in ultimii ani cei doi au fost intr-o relatie mai proasta si aveau conflicte intre ei, in anii 1990 si 2000 ei erau prieteni buni, comunicau si se intelegeau de minune.

Din pacate, cei doi nu au colaborat foarte mult timp. Mandria adesea depasea toate argumentele rezonabile. Shatunov nu mergea la compromisuri, iar cariera lui solo nu a avut un succes mare fara „Laskovii Mai” si hiturile trupei. Razin, in schimb, credea ca in toate conflictele el era cel care avea dreptate. 

Cand era tanar, era comparat cu renumitul Elvis Presley. In timpul vietii mii de femei il admirau. Iti prezentam cateva fotografii din tineretea lui Iurii Shatunov si cateva detalii interesante despre viata artistului. 

Iurii Shatunov s-a nascut pe 6 septembrie 1973, in orasul Kumertau din Republica Baschiria. Relatia dintre mama si tatal sau era tensionata si nici aparitia fiului lor pe lume nu i-a ajutat sa treaca peste dificultati. Dupa divort, viitorul artist traia cu mama sa, Vera, cu care, potrivit surselor, se certa foarte des. In 1984 femeia a murit. 

Intrucat tatal sau nu a vrut sa aiba grija de el, baiatul a mers la matusa sa, Nina. Cu toate acestea, Shatunov mereu fugea de acasa si nu se intorcea mult timp. Directorul orfelinatului din satul Akbulak, Valentina Tazekenova, s-a aratat interesata de Iurii si a convins comisia sa il inscrie pe adolescentul problematic in institutie. Dupa ce ea s-a mutat la Orenburg, Iurii a urmat-o. 

Pasha Parfeni - noul membru al Brigazii de Politie cu Destinatie Speciala „Fulger”! Vezi cum s-a descurcat artistul, dar si cat de mult si-a pus la incercare capacitatile fizice: „Credeam ca pana aici a mers ostasul..” - VIDEO

La internatul din Orenburg, Shatunov s-a imprietenit cu Serghei Kuznetsov, care in acel moment conducea un cerc muzical. Acesta a creat o trupa si l-a invitat si pe Iurii sa participe - asa si s-a nascut „Laskovii Mai”.

Primul concert al trupei „Laskovii Mai” a avut loc in anul 1986, la Casa de Cultura din Orenburg, unde Iurii a interpretat piesele „Meteli” si „Taiushii Sneg”. Concertul a avut un mare succes si toti au ramas incantati de Iurii si intreaga trupa muzicala. 

Timp de doi ani „Laskovii Mai” evolua in mare parte in Orenburg si in cluburile locale. Si doar in 1988 trupa a lansat primul lor album muzical, pe care Kuznetov l-a dus la gara. Astfel, trupa a inceput sa fie ascultata in tren. 

Atunci, producatorul trupei „Miraj”, Andrei Razin era in cautarea unor candidati pentru a forma o trupa de baieti si, din greseala, a auzit evolutia lui Shatunov, dupa care i-a venit ideea de a face din el o adevarata stea. 

Datorita meritelor lui Razin, Shatunov si alti membri ai trupei au mers la Moscova. Asa s-a nascut popularitatea colectivului, care lansa pe atunci hit dupa hit. Trupa aduna sute si mii de oameni pe stadioane, la concertele lor. 

Ana Cernicova este omagiata! Vezi cum a fost felicitata soprana la miez de noapte, dar si ce crede despre varsta pe care a implinit-o: „31, dar dupa mine tot 19..” - VIDEO

Printre fani exista pe atunci si o gluma, ca Iurii Shatunov este fiul nelegitim al lui Elvis Presley. Muzicianul rus era considerat atat de talentat si toti spuneau ca seamana foarte mult cu interpretul american. 

In anul 1992, Iurii a decis sa urce pe scena in calitate de artist solo.

Dupa o perioada, cantaretul a decis sa se mute in Germania, unde a inceput sa studieze muzica. Iurii a mers la facultatea de inginerie a sunetului si a trait in strainatate in perioada anilor 1990 si 2000.

Dupa o pauza de cateva luni, Morgenstern revine cu o noua piesa! Vezi impreuna cu cine a lansat Alisher hit-ul: „Colaborarea aceasta este intr-adevar neasteptata” - VIDEO

O noua etapa in cariera lui Shatunov urma sa inceapa in toamna anului 2022. El reusise deja sa sustina mai multe concerte, incantand publicul cu hiturile lor preferate. In toamna muzicianul intentiona sa inceapa un turneu de amploare.

Articole din aceeasi categorie