02.03.2022
85 de primaveri! Maestrul Eugen Doga a sustinut un spectacol de zile mari chiar de ziua lui. Vezi cum s-a desfasurat Festivalul Martisor - VIDEO

Primavara la Chisinau incepe cu muzica Dumnezeiasca a maestrului Eugen Doga, care in prima zi de primavara a implinit 85 de ani. Mai multe despre acest eveniment frumos a aflat reporterul Pro TV Vlada Bizgu in cadrul unui reportaj marca O Seara Perfecta.

Cei care au vrut sa uite cat de putin de grijile cotidiene au fost ieri la Palatul National „Nicolae Sulac” , unde a avut loc concertul din festivalul international de muzica - Martisor, sarbatorind cei 85 de ani ai maestrului Eugen Doga. 

Pe scena au evoluat doua orchestre simfonice, una dintre ele fiind condusa de maestrul Nicolae Botgros.

De asemenea prezenti au fost si interpreti din Romania precum Paula Seling, dar si artisti de la noi ca: Catalin Josan, Cristina Scarlat si baieti din Brio Sonores. 

Desi restrictiile sunt inca in vigoare, sala Palatului National a fost plina, iar lumea vizibil incantata de prestatia vazuta pe scena. 

Curaj si barbatie! Reporterul PRO TV, Alexandru Vasilos se afla in mijlocul razboiului din Ucraina. Vezi momentul emotionant in care isi intalneste rudele sale de acolo: „Mi-e dor de casa, de rude, de iubita mea.” - VIDEO

Anul 2022 a fost declarat la sfarsitul lunii decembrie anul cultural Eugen Doga, in scopul promovarii si valorificarii operei si personalitatii compozitorului. 

Sursa FOTO: Google 

Articole din aceeasi categorie