21.05.2020
5 atractii turistice din Republica Moldova, pe care sa le vizitezi dupa pandemie

COVID-19 si masurile intreprinse de autoritati pentru a impiedica raspandirea noului tip de coronavirus ne-au schimbat modul de viata si ne-au facut sa ne adaptam unei noi realitati. Doua luni de izolare la domiciliu insa, se pare ca nu au fost de ajus pentru a opri pandemia, odata ce oamenii continua sa se imbolnaveasca.

Chiar daca in timpul apropiat nu vom putea merge in vacanta peste hotare, incercam sa fim optimisti si iti sugeram cateva destinatii turistice din Republica Moldova, unde ai putea sa te relaxezi departe de galagia orasului si de gandurile triste, dupa ce pandemia se va termina.

Iata cateva recomandari:

Orheiul Vechi

Probabil, cu totii am fost pe aici, dar mai putin am admirat natura din cauza fluxului mare de oameni care se duc la manastire. Dupa pandemie, vei avea posibilitatea sa redescoperi Orheiul Vechi si sa te odihnesti pe marginea dealului, sa faci o plimbare de-a lungul acestuia sau sa faci o excursie in satul de aproape - Butuceni.

Monumentul „Lumanarea Recunostintei”

Acesta se afla deasupra raului Nistru, la marginea Sorocii. Monumentul reprezinta omagiul adus tuturor eroilor anonimi, care au pastrat cultura, limba si istoria Moldovei in paleta policroma a civilizatiei umane, invesnicind totodata si memoria marelui poet anonim, autorul baladei „Miorita”. Este un prilej minunat pentru a ne trezi spiritul de patriotism si dragoste fata de cultura noastra.

Buncarul sovietic din Oliscani

Traim in aceeasi tara, deci avem o istorie comuna. Vizitarea Buncarului Sovietic preconizat pentru atacurile nucleare este un minunat prilej de a ne cunoaste trecutul si de a ne imbogati bagajul de cunostinte.

Rezervatia Prutul de Jos

Este o rezervatie protejata de UNESCO. Aici poti vedea pasari si insecte aflate in cartea rosie, poti sa-ti umpli plamanii cu aer proaspat. Tot aici poti gasi lacul Beleu, in care traiesc 27 specii de pesti.

Cetatea Soroca 

Un alt obicetiv turistic demn de timpul si efortul de a-l vizita este Cetatea Soroca. Aceasta a fost cladita din lemn de Stefan cel Mare, in fata vadului peste Nistru si reconstruita in piatra de catre Petru Rares, la mijlocul secolului al XVI-lea.

Tu ce locuri frumoase cunosti in Republica Moldova?

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie