Plantele medicinale au fost folosite ca medicament de mii de ani în toată lumea, existând dovezi că remediile pe bază de plante au fost prescrise încă din cele mai vechi timpuri ale existenței noastre.
Putem beneficia de proprietățile impresionante ale plantelor inclusiv și prin prepararea unei băuturi pline de clorofilă și substanțe nutritive.

Fiecare plantă medicinală are compuși activi unici care pot avea diverse efecte asupra corpului uman.
Gina ne spune ce putem face pentru a păstra prospețimea plantelor și a verdețurilor pentru mai mult timp.
După ce am stors sucul mai multor portocale, îl vom turna în blender și apoi adăugăm plantele necesare pentru băutură.
Gina Rogoste, specialistă în plante a notat: „Adaugăm frunzele de fragi, un pic de pătlagină, frunze de caise, vișină, un pic de mangold, 2 flori de țigăncușe, câteva floricele de calendulă și mentă. Miroase a sănătate! Frunzele de caise au efect antioxidant”.

Amestecăm totul în blender până obținem o compoziție omogenă.
- Clorofila este pigmentul care oferă plantelor culoarea verde. Aceasta susține plantele în absorbția de energie și nutrienți prin filtrarea razelor solare, în procesul ce poartă numele de fotosinteză.
- Pe lângă rolul său important în menținerea sănătății plantelor și legumelor, clorofila poate aduce beneficii și sănătății organismului uman, deoarece este o sursă naturală de antioxidanți.

- Oamenii de știință au descoperit o asemănare surprinzătoare în structura moleculei de clorofilă și hemoglobină – principalul pigment respirator din sângele uman.
- Clorofila întărește membranele celulare, favorizează formarea țesuturilor conjunctive, care ajută la vindecarea eroziunilor, ulcerelor, rănilor deschise.
- Clorofila conține vitamina K, ceea ce o face un instrument excelent pentru prevenirea urolitiazei, deoarece inhibă formarea cristalelor de oxalat de calciu în urină.

- Clorofila înlătură toxinele din corp și acționează ca un diuretic ușor.
- Clorofila are proprietăți deodorante, în special, elimină mirosul neplăcut din cavitatea bucală.
- Dacă nu consumi legume verzi pe cât ar trebui, poți alege și alte surse naturale de clorofilă, cum ar fi fisticul, semințele de in și anumite condimente (busuiocul, coriandrul) bogate în clorofilă.