11.10.2022
Util pentru parinti! Este corect sau nu sa oferi copilului tau medicamente antiparazitare fara a-i face un test sau a consulta un medic, afla de la medicul pediatru Mihai Stratulat - VIDEO

Cand vine vorba despre deparazitarea profilactica multi parinti se intreaba cat de corect este sa ofere copiilor medicamente antiparazitare fara a face un test sau a consulta un medic, in special tinand cont ca medicamentele de acest gen sunt destul de toxice. Afla intr-un reportaj marca O Seara Perfecta daca este indicat parintilor sa faca acesta profilaxie.

Deparazitarea profilactica este un subiect care imparte specialistii in doua tabere. Daca unii recomanda un tratament profilactic pentru prevenirea acestei afectiuni sa stiti ca altii nu prea.

„Candva pe timpul Uniunii Sovietice se recomanda si toti copiii faceau acest tratament profilactic. Acum insa nu se recomanda in nici o tara europeana sau inalt dezvoltata pentru ca fiecare parazit in parte se trateaza diferit si astfel, printr-un tratament nu putem trata careva paraziti pentru ca noi nu stim care sunt ei. Specialistii recomanda sa dam analize daca copilul prezinta semne si aici vorbim despre dureri abdominale, un scaun lichid care nu ii gasim cauza si nu putem sa-l tratam. Avem tuse de lunga durata care tot poate fi cauzata de paraziti, sunt mai multe semne care ne-ar vorbi noua despre paraziti.”, a mentionat medicul pediatru, Mihai Stratulat.

Medicul a explicat si care sunt cei mai frecventi paraziti care se intalnesc de obicei la copii si cum pot fi acestia tratati. „Sunt Oxiurile care depun oua la fundulet si creaza copilului disconfort sau un prurit anal. Se trateaza cu albendazol. Se da o zi dupa care peste doua saptamani se repeta doza. La fel, la copii se intalneste si ascarida, un parazit pe care noi il cautam in cazul in care copilul are o tuse de lunga durata. Se trateaza de asemenea cu albendazol si peste sapte zile se repeta doza. De asemenea este intalnita adesea si toxocara care o luam de la caini.”

Tot ce trebuie sa stii despre fatetele dentare! Afla de la medicul Dumitru Romaniuc daca acestea distrug structura dintelui, dar si daca au nevoie de o ingrijire mai speciala - VIDEO

De asemenea, chiar daca este un adept al metodelor naturiste, in acest caz, medicul pediatru a recunoscut ca preparatele naturiste isi fac efectul mai putin in cazul parazitilor. „Putem sa incercam pentru ca nu dauneaza sanatatii copilului, dar eficacitatea lor este foarte redusa.”

Un mit pe care Mihai Stratulat la combatut consta in faptul ca daca un membru al familiei este depistat cu un anumit parazit, toata familia trebuie sa urmeze un tratament. „In cazul in care depistam oxiuri se trateaza toti membrii familiei cu varsta mai mare de doi ani. In rest, doar daca se depisteaza prin analize si la alti membrii familiei.”

Nu e doar un muzician bun, dar si un tata exemplar! Ionel Manciu a adus-o pentru prima data pe fiica lui in Moldova, pentru a o boteza: „Eu vorbesc cu ea in limba romana, sotia mea vorbeste in japoneza, iar la scoala cred ca va invata limba engleza” - VIDEO

Dupa cum a mentionat medicul, pentru a preveni aparitia parazitilor este important ca cei mici sa se spele cat mai des pe maini si sa nu puna obiecte in gura cand sunt afara. „De asemenea cainii si pisicile din familie trebuie deparazitate si atunci scadem riscul de a primi si copiii acesti paraziti.”

Articole din aceeasi categorie