26.03.2020
Un animal de companie nu reprezinta niciun risc pe timp de pandemie. Medicul veterinar, Artiom Sevcenco: „Cel mai mare fake ce exista acuma prin retelele de socializare este ca animalul poate sa transmita coronavirus la oameni sau invers.”

Pe vreme de izolare, animalele de companie au si ele nevoie de ajutor atunci cand nu se simt bine.

Astfel, stapanii sunt obligati sa se adreseze la specialistii in domeniu, deoarece in aceasta perioada cabinetele veterinare functioneaza in mod normal, fiind necesara doar programarea din timp.
Medicii animalelor respecta cu rigurozitate regulile igienice si pastreaza distanta sociala.
Specialistul Artiom Sevcenco ne asigura ca virusul COVID-19 nu poate fi trasmis de la animal la om si viceversa.
Citeste si : Se pricepe nu doar la ingrijit animale, dar si la gatit! Medicul veterinar, Artiom Sevcenco te va uimi cu o reteta delicioasa
„Cel mai mare fake ce exista acuma prin retelele de socializare este ca animalul poate sa transmita coronavirus la oameni sau invers, de la oameni poate sa transmita la animale.”
Acesta mai sustine ca ele pot fi purtatoare de infectie, doar atunci cand nu sunt respectate regulile de igiena.
„Sursa de infectie este suprafata animalelor si labutele lor, adica trebuie sa ridicam un pic normele de igiena, daca animaul se intoarce de afara, il stergeti un pic pe labute, il stergeti cu servetele antibacteriene pe suprafata corpului si atat, deci nu prezinta niciun fel de risc din acest punct de vedere.”, a spus medicul veterinar Artiom Sevcenco.
Daca e bine sau nu sa scoateti animalele de companie la plimbare in aceasta perioada, afla in videoul de mai jos.
Sursa foto: Facebook.com
Articole din aceeasi categorie