Întrebat în ce situații femeile ar trebui să opteze pentru augmentarea mamară sau liftingul mamar, Iulian Balan a oferit un răspuns detaliat: „Intervențiile date în termeni medicali se numesc mamoplastii. Ele sunt recomandate atunci când se dorește a fi schimbate două aspecte ale sânului, e vorba de volumul sânului și/sau de forma lui. Când vorbim de volum, putem opta pentru mărire sau micșorare, iar când vorbim de formă, ne referim la cazul în care sânul este extins/coborât. Putem face și liftig mamar împreună cu augmentare mamară, toate combinațiile sunt posibile”.

„Primul pas este intenția, mai departe, toate momentele sunt ajustabile, conform situației și dorințelor. Totuși, clienta trebuie să ajungă la un specialist care să-i explice dacă este realizabil sau cum se realizează. Toate detaliile se discută la consultație... Foarte multe decizii sunt în mâinile pacientelor noastre, niciodată medicul nu o să spună: „Ai nevoie de asta, asta, asta”. Noi mereu oferim obțiuni și informații, iar deciziile sunt mereu ale pacienților”, a spus medicul.

1 aprilie: evenimentele, curiozitățile și personalitățile zilei - FOTO
De asemenea, Iulian Balan a răspuns la întrebarea: „La cât timp după ce o femeie a născut sau a terminat de alăptat poate apela la procedura de lifting mamar?”: „Aceste ajustări de formă sunt legate de ce anume se dorește. Există din punct de vedere medical perioada de 3 luni de după finalizarea alăptării, este o perioadă de referință, dar nu putem spune că dacă este făcută operația mai rapid sau mai târziu, obținem rezultate diferite”.
„Implicăm multe mecanisme care ar putea determina aspectele rezultatului dorit, începând de la discuții și examinarea directă. Partea cu vizualizarea este mai dificilă pentru că, nu toți au o minte grafică. Totuși, sunt metode contemporane prin care putem să modelăm un anumit aspect, e vorba despre modelarea tridimensională”, a continuat Balan.

În platoul serilor perfecte, medicul chirurg plastician a vorbit și despre riscurile mamoplastiilor: „Chiar dacă scopul nostrul nu este să tratăm o boală sau nu schimbăm funcțiile organismului, totuși, manipulăm cu țesuturile noastre, intervenția este un act traumatic pentru organismul nostru. Este un protocol care stă în spatele fiecărui caz”.
Iar în ceea ce privește cele mai importante aspecte legate de implanturi, Balan a subliniat: „Suntem deja la a cincea generație de implanturi. Noi le numim dispozitive implantabile și pot fi păstrate pentru tot restul vieții”.

*Acest articol este un produs comercial