23.02.2021
Tot ce trebuie sa stii despre menopauza. Afla experienta Tamarei Virlan si care sunt simptomele care au pus-o pe ganduri. Ce spune medicul-ginecolog: "La femeie se inrautateste starea generala de sanatate: schimbari de dispozitie, depresii, foarte des au insomnii" - VIDEO

Actrita, Tamara Virlan, a povestit in cadrul unui reportaj iSanatate experienta pe care trait-o privind menopauza, dar si simptomele care au pus- pe ganduri. Afla de la Cristina Gonta, reporterul PRO TV si specialistul medical, ce investigatii sunt recomandate pentru a pune diagnosticul, in cazul care este nevoie de implementarea unui tratament.

Cristina GONTA, REPORTER, SPECIALIST MEDICAL: “Cuvantul ”menopauza” provine din limba greaca, unde ”menos” inseamna hemoragie si ”pausa” inseamna sfarsit. Cu mai multe detalii despre aceasta etapa fiziologica din viata unei femei vine medicul specialist.”

Ludmila COJOCARU, MEDIC OBSTETRICIAN-GINECOLOG: “O femeie este la menopauza atunci cand menstruatia lipseste pe parcursul a 12 luni consecutive. Menstruatia este fiziologica, daca apare dupa varsta de 45 de ani si patologica daca se manifesta pana la 40 de ani.”

Ludmila COJOCARU, MEDIC OBSTETRICIAN-GINECOLOG: “Chiar daca menopauza este un proces fiziologic, pe fonul menopauzei, dar si premenopauzei, se dezvolta asa numitul sindrom climacteric. Acesta se caracterizeaza in felul urmator: la femeie se inrautateste starea generala de sanatate, ea incepe sa se planga pe bufeuri de caldura, care se intensifica mai ales pe timpul noptii, transpiratii, schimbari de dispozitie, depresii, foarte des femeile au insomnii. Ceea ce tine de simptomele ginecologice avem: scaderea libidoului, uscaciune a vaginului, disconfort in timpul actului sexual, usturime si incontinenta urinara. Acestea sunt primele simptome, care deja pune femeia pe ganduri si o face sa intreprinda anumite masuri.”

De cele mai multe ori, semnele si simptomele asociate menopauzei sunt suficiente pentru ca medicul ginecolog sa spuna cu precizie daca o femeie este sau nu la menopauza. Uneori insa, e nevoie de anumite investigatii si analize sumplimentare.

Alte noutati din health&beauty, sport, nutritie si povesti cu oameni fascinanti, adepti ai unui stil de viata sanatos, gasesti pe saitul emisiunii iSanatate.

Articole din aceeasi categorie