09.01.2025
Top-ul vedetelor din Republica Moldova care promovează un stil de viață sănătos - FOTO/VIDEO

Fie că este vorba despre o alimentație echilibrată, antrenamente fizice sau mentalitate pozitivă, aceste vedete promovează un mod de viață activ și sănătos. Iată câteva dintre persoanele publice de la noi care inspiră prin alegerile lor, atât pe micile ecrane, cât și în mediul online.

Top-ul vedetelor din Republica Moldova care promovează un stil de viață sănătos - FOTO/VIDEO

Vlada Mardari - prezentatoarea emisiunii „iSănătate” de la PRO TV Chișinău

Pe lângă promovarea unui stil de viață sănătos prin intermediul emisiunii pe care o moderează, acest lucru este evident și în online. Prezentatoarea practică antrenamente de forță, dansează și are o alimentație sănătoasă.

Anastasia Nichita - luptătoare

Pe lângă sport, Anastasia Nichita acordă o mare atenție și alimentației. Ea promovează un stil de viață sănătos atât în viața reală, cât și pe Instagram, platformă unde o urmăresc peste 70 de mii de persoane.

Mama lui Emilian Crețu - dezvăluiri în exclusivitate despre fiul cel mare, călugăr pe muntele Athos: „Eu n-am știut că...” - VIDEO

Irina Bivol - interpretă

Bivol arăta la 55 de ani ca la 35! La sfârșitul anul 2024, în cadrul unui interviu marca iSănătate, artista a împărtășit din secretele sale de alimentație și sport.

Irina a recunoscut că acordă o mare atenție alimentației sale: „Am mare grijă la alimentație, la ceea ce mănânc. Și pe familia mea o îndemn. Mereu am făcut asta fără exagerări, fără fanatism. Nu am restricții la nimic, nici la acel dulce, sau făinoase, doar că eu am știut să consum chestiile astea dozat. Fac așa ca să-mi împlinesc și pofta, dar să știu și că aceste lucruri nu-mi fac rău”.

Totuși, alimentația nu este singurul factor important care o ajută pe Bivol să fie în formă: „Sunt mai mulți. Sigur că eu de foarte mult timp, când încă nu era la modă, faceam și fac sport. Sunt peste 25 de ani. Când aveam ceva pe suflet pentru că, toți trecem prin momente și mai puțin frumoase, sala era ca o terapie. Multe prietene și cunoscute mi-au urmat cumva exemplul și au început să facă sală”.

Previziuni numerologice: Alisa Macovenco ne spune ce ne rezervă ziua de astăzi - VIDEO

Irina Rîngaci - luptătoare

Luptătoarea Irina Rîngaci este un exemplu de putere și determinare atunci când vine vorba despre un stil de viață echilibrat. Antrenamentele de forță fac parte din rutina ei, iar alimentația sa este bazată mai mereu pe alimente sănătoase.

Diana Spotarenko - model, Miss Moldova 2023

Diana se bucură de o siluetă de invidiat, datorită faptului că petrece mult timp la sala de forță și își dedică atenție unei alimentații corecte.

9 ianuarie: evenimentele, curiozitățile și personalitățile zilei - FOTO

Doina Barbaneagra - influencer, cea mai urmărită moldoveancă de pe Instagram

SURSA FOTO/VIDEO: INSTAGRAM

Articole din aceeasi categorie
09.04.2025

Recent, într-un video publicat pe TikTok, jurnalista Doina Danielean a mărturisit că s-a confruntat, în urmă cu câteva luni, cu stări depresive și atacuri de panică. Ea a explicat cum a reușit să depășească cu succes această perioadă dificilă din viața ei. Află mai multe detalii în articolul de mai jos.

08.04.2025

Un actor mexican cunoscut pentru rolul său din serialul „Narcos: Mexico”, trece prin momente critice după ce a contractat o bacterie extrem de agresivă în timpul unei vacanțe.

08.04.2025

După un timp îndelungat în care ai mâncat tot ce ți-ai dorit ești în sfârșit pregătită să spui la revedere greutății în plus. Nu te aștepta însă ca acest lucru să se întâmple peste noapte.

07.04.2025

Ziua Mondială a Sănătății este o zi globală de conștientizare a sănătății, sărbătorită în fiecare an pe data de 7 aprilie, sub sponsorizarea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), precum și a altor organizații conexe.

07.04.2025

Terapia Yumeiho devine tot mai populară în rândul celor care își doresc o abordare holistică a sănătății. Terapeuții creează un plan personalizat pentru fiecare pacient, iar primele efecte – de la ameliorarea durerilor fizice până la un somn mai odihnitor – se resimt chiar după câteva ședințe. Detalii pot fi aflate într-un interviu marca „iSănătate”.

06.04.2025

Terapia Yumeiho este o formă de terapie manuală de origine japoneză, care combină mai multe tehnici pentru a restabili echilibrul corporal și a îmbunătăți sănătatea generală. Cum funcțioează ea, dar și care sunt beneficiile, află din cadrul unui reportaj marca „iSănătate”.

05.04.2025

Acupunctura este o terapie chineză, practicată de mii de ani. Află totul despre acest tratament din cadrul unui reportaj marca „iSănătate”.

04.04.2025

Astenia de primăvară reprezintă un fenomen caracterizat de o stare de epuizare și oboseală constantă, cauzată de schimbarea anotimpului. Poate fi însoțită și de o stare de melancolie sau de o ușoară depresie. Astenia de primăvara durează, în medie, două sau trei săptămâni. Victoria Ursu, nutriționist-dietetician, ne recomandă câteva lucruri simple pe care le ptem face pentru a ne recăpăta echilibru și starea de bine.

04.04.2025

Care este abordarea corectă în cazul acupuncturii atunci când vorbim despre numărul procedurilor, dar și cum funcționează aceasta la copii, a explicat medicul acupunctor, Natalia Vieru, în cadrul unui interviu marca iSănătate

03.04.2025

Un control de rutină la dermatolog l-a pus față în față cu realitatea dură! Unul dintre cei mai iubiți actori de la Hollywood a fost diagnosticat de două ori cu cancer, însă abia acum a reușit să vorbească despre traumele care i-au marcat viața!

02.04.2025

Roma nu a fost clădită într-o zi, așa că nu cere de la tine să îți schimbi complet stilul de viață cu unul sănătos așa, peste noapte.

01.04.2025

Adriana Ochișanu, invitată în cadrul unui podcast de pe YouTube, a dezvăluit cum a reușit să slăbească și cum se menține în formă.

01.04.2025

Augmentarea mamară și liftingul mamar sunt două intervenții chirurgicale din ce în ce mai populare în rândul femeilor. În acest context, medicul chirurg plastician de la Medpark, Iulian Balan, a adus clarificări asupra acestor intervenții, în studio la „O Seară Perfectă”.

31.03.2025

Terapia intravenoasă și acupunctura sunt două metode eficiente, utilizate în medicina holistică pentru restabilirea echilibrului în organism. Invitată în cadrul emisiunii „iSănătate”, Tatiana Coinac, fondatoarea centrului medical Flow, explică beneficiile acestor proceduri, când sunt recomandate și cum pot contribui acestea la îmbunătățirea stării de sănătate.

31.03.2025

Cu toate am auzit până acum vechea zicală în care se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Dar câte dintre voi țineți cont de acest lucru?

30.03.2025

Anua este marcată Ziua Mondială de Combatere a Tuberculozei. Într-un reportaj marca iSănătate, află dacă într-adevăr este „boala sărăciei”, dar și cum poate fi gestionată.

28.03.2025

Pentru a atinge un obiectiv de slăbire sănătoasă și de lungă durată, este esențial să adoptăm un stil de viață echilibrat și să facem alegeri care sprijină procesul metabolic. Dorina Îndoitu, medic nutriționist acreditat internațional, împărtășește recomandări esențiale pentru un regim alimentar eficient, fără riscuri pentru sănătate.

28.03.2025

Stresul este omniprezent în viața cotidiană. Viața poate fi stresantă dintr-o varietate de cauze, important este să înțelegem din timp cum să facem corect managementul stresului și chiar să învățăm cum putem reduce nivelul de stres din viața de zi cu zi. Mai multe, află într-un reportaj marca iSănătate

28.03.2025

Centrul Medical FLOW Holistic propune o abordare inovatoare pentru revitalizarea organismului. Prin terapii personalizate, de la nutriție și fitoterapie până la acupunctură și terapie intravenoasă, specialiștii centrului ajută pacienții să atingă un echilibru optim între minte, corp și suflet. Descoperă cum medicina integrativă poate transforma starea de bine și ce servicii revoluționare oferă acest centru de sănătate holistică.

28.03.2025

Recent a fost marcată Ziua Internațională de Conștientizare a Epilepsiei, cunoscută ca „Purple day”. Mai multe despre epilepsie, află din cadrul unui reportaj marca iSănătate

28.03.2025

Înainte să te stresezi că… ești prea stresată, trebuie să-ti dai seama că această emoție producătoare de cortizol și adrenalină îți afectează corpul mult mai mult decât te-ai aștepta. Și nu în direcția dorită.

27.03.2025

Noi detalii despre starea de sănătate a legendarului pilot de Formula 1, Michael Schumacher, au ieșit la iveală, la mai bine de un deceniu după accidentul devastator suferit în Alpii Francezi.

25.03.2025

Te-ai întrebat vreodată de ce ai puțin fier în organism, deși te străduiești să-l suplimentezi atât prin alimentație, cât și prin suplimente? Află răspunsul de la nutriționista Doina Brăiescu, care a povestit totul în cadrul emisiunii „iSănătate”.

25.03.2025

Visul cel mai mare pentru majoritatea cuplurilor este să aibă copii, uneori asta însă nu este atât de ușor, iar mulți apelează pentru tratamentele de fertilizare. În acest sens, invitat în cadrul emsiunii O Seară Perfectă” a fost fondatorul Alternativa Clinic, Veaceslav Moșin, care a vorbit despre această problemă a cuplurilor. 

24.03.2025

Chiar dacă ești familiarizată cu ceea ce înseamnă pierderea în greutate – renunțarea la fast-food, mersul la sală – lucrurile nu sunt atât de simple pe cât par a fi. De aceea, este indicat ca primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a obține rezultate, este să consulți un nutriționist.

23.03.2025

În contextul dietelor moderne, multe femei se confruntă cu provocarea de a atinge un echilibru între slăbire și sănătatea generală a organismului. Restricțiile alimentare drastice, în special eliminarea grăsimilor din alimentație, pot duce la dezechilibre hormonale, care afectează în mod direct atât funcția sexuală, cât și sănătatea menstruală. Zoia Iliușina, medic cu abordare integrativă, a subliniat în cadrul emsiunii iSănătate importanța grăsimilor în diete și impactul lor asupra sănătății femeilor.

23.03.2025

Hidratarea corespunzătoare este un element cheie pentru sănătatea noastră. Ce apă bem și ce filtre putem utiliza, află dintr-un reportaj maca iSănătate.

22.03.2025

Nucile și semințele sunt o sursă excelentă de grăsimi sănătoase. Pentru a beneficia la maximum de proprietățile lor, unele dintre ele trebuie hidratate. Mai multe detalii aflăm de la reporterul iSănătate, Cătălina Osoianu.

21.03.2025

Rinichii sunt organe vitale care joacă un rol crucial în filtrarea toxinelor din organism, reglarea echilibrului hidric, și menținerea unui mediu intern sănătos. Din păcate, mulți dintre noi nu acordăm suficientă atenție sănătății rinichilor, iar acest lucru poate duce la probleme de sănătate grave. În articolul de mai jos, afli 5 sfaturi esențiale pentru rinichi sănătoși.

21.03.2025

Stresul este dăunător. Aceasta este o axiomă pe care toată lumea o știe.

20.03.2025

Slăbirea nu trebuie să fie sinonimă cu dietele stricte sau cu restricțiile alimentare severe.

20.03.2025

Este ziua mondială a apei. Descoperă curiozități interesante despre apă de la reporterul iSănătate și medicul specialist în sănătate publică, Cătălina Osoianu.

20.03.2025

O alternativă eficientă şi benefică pentru femeile care se confruntă cu pierderea hormonilor feminini în menopauză este terapia de substituţie hormonală. Când este indicat să apelăm la acest tratament, cum funcţionează, dar şi beneficiile acestuia, află din cadrul unui reportaj marca „O Seară Perfectă”.

20.03.2025

Sunt gustoase, dar şi nesănătoase. Dulciurile reprezintă una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă un părinte când vine vorba despre copilul său. Consumate zilnic, ciocolatele şi bomboanele pot crea dependenţă în rândul copiilor. Află ce poţi face pentru a gestiona eficient pofta de dulciuri, dar şi cu ce le înlocuim.

19.03.2025

Dacă ai auzit despre copiii concepuți prin fertilizare in vitro că ar avea un risc mai mare de boli decât cei concepuți natural, să știi că este doar un mit!

17.03.2025

Medicul nefrolog Tatiana Razlog a fost recent invitată în cadrul emisiunii „iSănătate” de la PRO TV Chișinău, unde a oferit explicații clare despre simptomele care ar putea semnala o afecțiune a rinichilor. Află detalii în articolul de mai jos.

16.03.2025

Anul acesta, Ziua Internațională a Rinichiului este marcată pe 13 martie. Acest organ vital are rolul de a filtra sângele și de a elimina toxinele prin urină. Ce este pielonefrita și care sunt cauzele ei, aflăm în reportaj.

15.03.2025

Paralizia în somn este o experiență destul de înfricoșătoare. Care sunt cauzele, dar și cât de periculos este acest fenomen, vezi în reportaj.

13.03.2025

Ficatul este unul dintre organele esențiale ale corpului, fiind responsabil pentru filtrarea toxinelor, producerea bilei necesare digestiei grăsimilor și metabolizarea substanțelor nutritive.

12.03.2025

Stresul face parte din viața tuturor și, din păcate, este greu de evitat în această lume modernă, care se schimbă constant și necesită toată atenția noastră.

10.03.2025

Într-o eră în care feminitatea este tot mai des discutată și redefinită, întrebările despre cum să fim cu adevărat feminine sunt tot mai frecvente. Invitată în cadrul emisiunii „iSănătate”, sex coach-ul Mariana Bularga a venit cu câteva recomandări.

10.03.2025

Toată lumea a auzit vorbindu-se despre metabolism, însă nu toți știu exact ce rol are acesta în viața de zi cu zi. Metabolismul este un complex de hormoni și enzime, ce colaborează pentru a transforma mâncarea consumată în energie pentru corp.

09.03.2025

Invitată în cadrul emisiunii „iSănătate”, medicul obstetrician-ginecolog Diana Mitriuc a vorbit despre impactul presiunilor sociale asupra sănătății femeilor și importanța acordării unui timp propriu pentru a preveni epuizarea fizică și emoțională.

09.03.2025

3 din 4 femei se confruntă, la un moment dat în viață, cu o infecție provocată de candida. Cum poate fi gestionată candidoza, află din cadrul unui reportaj marca iSănătate.

09.03.2025

Pentru a-și menține frumusețea și tinerețea, multe femei recurg la diverse proceduri cosmetice și de îngrijire. Însă, unele dintre ele pot afecta sănătatea. Care sunt aceste proceduri, află de la reporterul iSănătate, Cătălina Osoianu.

09.03.2025

Menopauza este un proces natural, dar pentru unele femei, instalarea ei poate fi însoțită de simptome deranjante. Cui și în ce condiții i se recomandă terapia hormonală, află din cadrul unui reportaj marca iSănătate.

09.03.2025

Postul intermitent (fasting) este lăudat pentru beneficiile sale – de la pierderea în greutate până la îmbunătățirea sănătății metabolice.

06.03.2025

Deși postul intermitent este lăudat pentru beneficiile sale, nu este întotdeauna metoda potrivită pentru toată lumea.

06.03.2025

Pentru a-și menține frumusețea și tinerețea, multe femei recurg la diverse proceduri cosmetice și de îngrijire. Însă, unele dintre ele pot afecta sănătatea. Care sunt aceste proceduri, aflăm de la reporterul iSănătate, Cătălina Osoianu.

05.03.2025

Studiile spun că persoanele care nu au parte de un somn liniștit își trăiesc viețile pe jumătate și își sabotează toate activitățile diurne. Însă ce e de făcut atunci când ne e greu să adormim?

05.03.2025

Te-ai întrebat vreodată dacă sutienul pe care îl porți este unul potrivit sau, din contră, dacă ar trebui să renunți complet la el? Invitată în studio la emisiunea „iSănătate”, medicul obstetrician-ginecolog Diana Mitriuc a adus lămuriri pe marginea acest subiect, explicând care sunt regulile pe care trebuie să le urmezi atunci când îți alegi sutienul și cum trebuie să îl porți corect. Află mai multe detalii în articolul de mai jos.

04.03.2025

Te sperie zvonurile că fertilizarea in vitro ar crește riscul de cancer? Oare cât de adevărat este acest lucru?

03.03.2025

Bia Trs, una dintre cele mai urmărite creatoare de conținut din România, a fost diagnosticată cu leucemie. Tânăra de 24 de ani a vorbit pentru prima dată despre boala cruntă cu care se luptă în aceste momente.

03.03.2025

Magneziul este un mineral esențial pentru buna funcționare a corpului uman, implicat într-o varietate de procese biologice. De la reglarea tensiunii arteriale până la susținerea unui ritm cardiac sănătos, magneziul joacă un rol vital în menținerea stării generale de bine. Nutriționista Carolina Costin atrage atenția asupra semnalelor care pot indica un deficit de magneziu și care ar trebui să fie monitorizate cu atenție.

03.03.2025

Medicul dermatolog Cristina Nichiforciuc ne explică ce măsuri de precauție trebuie să ia persoanele cu multe alunițe pe piele și dacă rămân cicatrici după înlăturarea acestora. Vezi detalii în cadrul unui interviu marca „iSănătate”.

03.03.2025

Simptomele caracteristice anemiei, precum oboseala, lipsa de energie și căderea părului, pot duce ușor cu gândul la alte probleme de sănătate. Totuși, cel mai grav este că multe femei ajung să se obișnuiască cu aceste stări. Nutriționista Doina Brăiescu a explicat în cadrul unui interviu pentru „iSănătate” când ar trebui să ne punem semne de întrebare.