Pentru a crea efectul dorit, utilizatorii adaugă sclipici artizanal, uneori chiar și lipici, în șampon. După spălare, rezultatele sunt spectaculoase, iar părul arată uimitor. Amara Chehade, o creatoare de conținut de pe TikTok, este una dintre tinerele care a încercat acest trend. Videoclipul său a strâns aproape 500 de mii de aprecieri, iar fanii săi au întrebat-o cât de sigur este acest trend pentru sănătate și de durabilitatea efectului.
Brad Pitt va juca într-un film despre Formula 1. Producătorul peliculei este o legendă a F1
Dr. Hamdan Abdullah Hamed, un dermatolog din Emiratele Arabe Unite și co-fondator al PowerYourCurls, a explicat că utilizarea sclipiciului în păr poate fi dăunătoare:
„Sclipiciul poate arăta uimitor, dar lăsarea lui în păr poate afecta sănătatea acestuia. Sclipiciul, fiind din plastic, este absorbit de păr și în timp devine fragil și uscat. Să nu mai zic de mirosul de plastic care o să persiste”, a spus el pentru The Mirror.
O mare parte din sclipiciul găsit în comerț este realizat din plastic toxic. Acesta poate înfunda foliculii de păr, provocând iritații ale scalpului, mătreață și limitând creșterea sănătoasă a părului. Dr. Hamed a subliniat importanța evitării ingredientelor din plastic și a celor artificiale, cum ar fi parabenii, în produsele pentru păr. Acestea pot duce la probleme de sănătate și sunt dăunătoare pentru mediu.
Ivan Corșunov, canotorul moldovean care a cucerit aurul la Campionatul Mondial Studențesc - FOTO
Dacă ideea de a avea un păr strălucitor este tentantă, există alternative mai sigure. Dr. Hamed recomandă utilizarea luciului și a spray-urilor de culoare, disponibile în magazine. De asemenea, accesorii precum clamele și bentițele strălucitoare pot oferi un efect similar fără riscul de deteriorare.
„Sclipiciul nu trebuie folosit în produse cosmetice. Este distractiv de privit, dar fiind un material nebiodegradabil, este dăunător pentru mediu și pentru sănătatea noastră”, a adăugat Dr. Hamed.