20.11.2024
Sauna - mai sănătoasă decât sportul? Medicul specialist Mihail Pautov îți dezvăluie care sunt beneficiile ei - VIDEO

Sauna nu este doar o formă de relaxare, ci și un instrument eficient pentru îmbunătățirea sănătății fizice și mentale. Medicul specialist Mihail Pautov a împărtășit informații utile despre efectele saunei asupra corpului uman și despre cum aceasta poate contribui la detoxifiere, creșterea circulației și sănătatea generală.

Mihail subliniază că intrarea într-o încăpere cu temperaturi ridicate trebuie să fie un moment de relaxare, fără a cauza presiune sau disconfort: „Atunci când tu intri într-o încăpere cu temperaturi ridicate, pielea ta începe să se încălzească și ăsta este un moment relaxant. Nu simți niciun fel de presiune și disconfort, până nu începe să se încălzească și centrul corpului tău. Aici începi să simți un disconfort”.

Acest tip de expunere ajută la o adaptare treptată a organismului, iar senzațiile de disconfort trebuie să rămână moderate: „Dacă simți un disconfort mare, te ia cu amețeală și leșin, e bine să ieși din saună, să faci un duș rece sau să-i dai timp corpului ca să-și revină”.

Maréj a lansat „Trandafirii”, o piesă marcată de dureri și amintiri. Reacția fanilor: „Spuneți-mi, vă rog, el este din Carla's Dreams?” - VIDEO

Unul dintre principalele beneficii ale saunei este capacitatea de a ajuta la eliminarea toxinelor din corp prin transpirație. Medicul specialist spune: „Atunci când alergi la pas grăbit ai un disconfort care îți place, același disconfort trebuie să-l simți și atunci când ești în saună. În acele momente inima ta începe să bată mai rapid, iar fluxul de sânge este dirijat dinspre organe și ajung în exterior. În acel moment vasele de sânge încep să se dilate, iar plasma sau apa din sânge ajunge la nivelul glandelor sudoripare și ele încep să transpire”.

Beneficiile saunei pentru organism. Cui îi este recomandat și cât ar trebui  să dureze o ședință | Antena 3 CNN

Pe lângă acestea, Pautov a explicat un alt beneficiu pe care îl aduce sauna corpului: „Cu cât petreci mai mult timp în saună, cu atât corpul tău o să se învețe să fie mai promt și o să te ajute să transpiri mai mult. Legat de transpirație, există o excreție mai mare de toxine decât toxinele pe care le eliminăm prin urină. Sauna funcționeză ca un detoxifiant”.

„Dacă ea venea posomorâtă la școală, așa eram toți”! Cum și-o amintește Oleg Spînu pe Andreea Cuciuc - VIDEO

Sauna nu doar că ajută la eliminarea toxinelor, dar contribuie și la îmbunătățirea circulației sanguine și are beneficii hormonale: „Mersul mai des la saună duce la formarea unor vase noi, ceea ce mi se pare extraordinar. Pe lângă toate astea, mai apar și niște creșteri hormonale cum ar fi: nivelul de renină, nivelul de cortizol și hormonul de creștere”.

Medicul specialist a venit și cu un sfat pentru pesoanele care au aflat de beneficiile saunei: „Atenție, dacă nu ai făcut saună până acum, nu este bine să mergi timp de 30 de minute imediat. Totul trebuie să fie făcut treptat și să se conducă după un anumit ghid”.

De asemenea, Mihail a explicat: „Sauna funcționează ca un sport, într-o zi în care nu faci sport, du-te la saună”.

În concluzie, cu cât mergem mai des la saună, putem preveni. „Accidentul vascular cerebral la persoanele care fac cel puțin 45 de minute de saună pe săptămână. Cu 70% sauna scade riscul de moarte din orice cauză la persoanele care fac 5 ședințe de saună pe săptămână a câte 15 minute. Crește imunitatea, scade presiunea dacă ești hipertensiv”, spune Pautov.

Medicul reproductolog Diana Al Faraj dezminte miturile legate de infertilitatea de cuplu - VIDEO

SURSĂ FOTO: GOOGLE/Facebook/ Dr. Mihail Pautov

Articole din aceeasi categorie