30.03.2021
Probleme la nivelul sistemului osos? Iata care sunt cauzele aparitiei lor inca din adolescenta. Liliana Groppa, medic reumatolog: „Daca ne asemanam la fata si la ochi cu parintii, clar ca si launtric ne asemanam” - VIDEO

Invitata in platoul emisiunii iSanatate, medicul reumatolog Liliana Groppa a vorbit despre problemele osteoarticulare si de ce acestea se acutizeaza anume primavara. Asculta interviul de mai jos si afla cat de mult influenteaza activitatile fizice si modul de viata sanatos in dezvoltarea sistemului osteoarticular, dar si ce trebuie sa facem pentru a preveni aceste probleme.

Problemele la nivelul sistemului osteoarticular se manifesta la unele persoane inca din adolescenta. Specialistii afirma ca acest lucru este cauzat atat de predispozitia genetica a fiecaruia, cat si de modul de viata si activitatile fizice pe care le practicam, inca de la o varsta frageda. „Foarte multi adolescenti nu au grija de sanatate si au o multime de infectii. In primul rand, infectii nazofaringiene, infectii urogenitale. In al doilea rand, adolescentii cresc si au o insuficenta de substante minerale cum ar fi calciul sau magneziul. In afara de aceasta, avem multi paraziti, avem patologii articulare pe fond de infectii parazitare. Avem multi pacienti cu patologie articulara pe fond de osteoporoza, care, de asemenea, este o patologie cand scade densitatea osului si reactioneaza la schimbarile meteo, iar adolescentii nu prea fac sport si nu folosesc produse care contin calciu. Acest lucru tot influenteaza asupra aparitiei patologiilor articulare si a durerilor”, explica medicul reumatolog, Liliana Groppa.

Totodata, specialista afirma ca, din pacate, in ultima perioada s-a dublat practic numarul pacientilor care acuza probleme ale sistemului osos, „pentru ca Corona tot este un virus, unul care afecteaza imunitatea”.

Alte noutati din health&beauty, sport, nutritie si povesti cu oameni fascinanti gasesti pe site-ul emisiunii iSanatate.

Boala „silentioasa” care distruge oasele. Multi nu stiu ca o au si o descopera in faze avansate

Sursa foto: Google

Articole din aceeasi categorie