05.05.2021
Orele petrecute in fata calculatorului iti strica vederea. Afla de la oftalmolog ce poti face ca sa alungi oboseala oculara „Trebuie sa clipim mai frecvent cand ne aflam in fata calculatorului, deoarece ochiul uita sa clipeasca” - VIDEO

In secolul XXI nu ne putem inchipui viata fara gadgeturile, care in mare parte ne usureaza viata, insa uitam adesea cu ce platim pentru viata pe care o traim in fata calculatoarelor si a telefoanelor. In acest sens, medicul oftalmolog, Sergiu Andronic a avenit cu un sir de sfaturi pentru persoanele care petrec mult timp in fata computerilor, in cadrul emisiunii iSanatate. 

Sergiu ANDRONIC, MEDIC OFTALMOLOG: „ Atat maturii, cat si copii trebuie sa faca un control profilactic la medic. Parintii trebuie sa aiba grija ca sa mearga la un control profilactic la medicul oftalmolog impreuna cu copilul. Acest lucru se face inainte de anul scolar si la incheiere. De asemenea, parintii trebuie sa fie prudenti cum copilul priveste calculatorul, daca nu depune efort, daca nu face un spasm al pleoapelor. As veni cu o recomandare, o data la 30 de minute, cand copilul lucreaza, sa ridice privirea, sa priveasca peste geam si sa clipeasca mai des. Deoarece ochiul uita sa clipeasca si noi singuri trebuie sa ne insuflam acest lucru. Trebuie sa clipim mai frecvent cand ne aflam in fata calculatorului.”

De asemenea, medicul recomanda ca persoanele care lucreaza multe ore la calculator, sa practice un sport care relaxeaza ochii cum ar fi tenisul sau ping-pong.

Sergiu ANDRONIC, MEDIC OFTALMOLOG: „Persoanele care au miopie trebuie sa fie foarte prudente in ceea ce tine de lucrul de aproape, fiindca cresc riscul de a creste aceasta miopie, iar miopia nu este o boala, ci o patologie de refractie. In mediu, daca unul din parinti are miopie, ne asteptam la unul din copii sau chiar la ambii sa aiba miopie.”

Alte noutati din health&beauty, sport, nutritie si povesti cu oameni fascinanti, adepti ai unui stil de viata sanatos, gasesti pe site-ul emisiunii.

Articole din aceeasi categorie