10.01.2024
O femeie a aflat sa sufera de o boala rara si grava dupa ce s-a uitat la o fotografie mai veche cu ea - FOTO

In timp ce se uita la fotografiile vechi, oamenii devin nostalgici si deruleaza in memorie momente fericite din viata, insa o femeie din Australia a inceput sa se ingrijoreze cand a vazut ca fizionomia ei era mult schimbata fata de acum cativa ani.

Shari Dawson a vrut sa se uite la amintirile dintr-o calatorie pe care o facuse in Europa impreuna cu o prietena, pe cand avea 21 de ani si, cu aceasta ocazie, a descoperit si un selfie in care zambea larg si atunci si-a dat seama ca ceva este in neregula.

Bineinteles, infatisarile noastre se schimba pe masura ce inaintam in varsta, insa Shari, acum in varsta de 32 de ani, a vazut ca zambetul ei arata complet diferit in urma cu cativa ani. De asemenea, a observat si alte schimbari la fata ei care i-au starnit ingrijorare, potrivit New York Post.

„Intotdeauna am avut muscatura normala, dar am observat ca dintii de jos se atingeau de cei de sus cand inchideam gura”, a declarat Shari, din Melbourne. „M-am gandit ca este ciudat, ca inainte nu puteam sa fac asta nici daca ma straduiam”, a mai spus ea.

De asemenea, Shari a observat ca si ochii si nasul aratau diferit. In acelasi timp si-a dat seama ca si picioarele i-au crescut si ca isi cumpara incaltaminte cu un numar mai mare.

„Sapte ani impreuna si inca nunta n-am jucat”! Cristina Scarlevschi, adevarut despre relatia cu Vladimir Sanduleac - FOTO

Toate aceste schimbari fizice au fost graduale, astfel ca niciunul dintre apropiati nu le-a observat. Dar Shari a inceput sa fie cu adevarat ingrijorata cand a inceput sa sufere de migrene. Situatia devenise atat de grava incat, la un moment dat, a fost nevoita sa-si ia o saptamana de concediu, pentru ca nici macar nu-si putea tine ochi deschisi din cauza durerilor.

In martie 2020, migrenele s-au intensificat atat de mult incat a ajuns la urgente. Insa a fost trimisa acasa, medicii spunandu-i ca are doar o migrena grava, dar dupa doua zile durerea a revenit si mai puternic si s-a intors la camera de garda.

De data aceasta a fost supusa mai multor teste, iar medicii au constatat ca avea o tumoare la glanda pituitara din creier, care era in crestere de cativa ani. S-a descoperit ca tumoarea sangera, astfel ca Shari a fost dusa de urgenta in sala de operatii, unde medicii i-au indepartat cea mai mare parte a tumorii.

Dan Ionita - detalii despre starea de sanatate a iubitei sale: „Copilul nu va suporta acest tratament, dar dupa protocol, mama are prioritate...” - FOTO

Din cauza tumorii, Shari a fost diagnosticata si cu acromegalie, o boala hormonala care poate provoca o crestere anormala a mainilor, picioarelor si fetei, ca urmare a supraproductiei de hormoni de crestere de catre glanda pituitara. Potrivit 9News, se presupune ca afectiunea afecteaza intre 715 si 3500 de australieni si este adesea diagnosticata gresit.

Simptomele precoce ale acromegaliei pot include migrene, varsaturi, cresterea mainilor si picioarelor, spatii intre dinti, o linie pronuntata a maxilarului, ingrosarea pielii si chiar a vocii.

Medicii au reusit sa indeparteze cea mai mare parte a tumorii, dar Shari a aflat ca exista o tumoare reziduala intr-o zona care era inoperabila, astfel ca i s-au administrat medicamente, ea urmand tratamentul si in momentul de fata.

Articole din aceeasi categorie