03.01.2023
O doctorita care a slabit 45 de kilograme are 4 sfaturi pentru pierderea greutatii care au functionat la ea - FOTO

Dupa ce s-a luptat toata viata cu kilogramele in plus, o doctorita conoscuta din SUA spune ca, folosindu-si pregatirea medicala, a conceput un plan personalizat care a ajutat-o sa slabeasca si, in acelasi timp, sa ramana sanatoasa.

Dr. Emi Hosoda a spus ca a luat in considerare totul, de la genetica ei pana la microbiomul ei intestinal, atunci cand si-a proiectat dieta si, in cele din urma, a slabit 45 de kilograme si a reusit sa se mentina.

Hosoda, medic cu experienta, in varsta de 50 de ani, a impartasit cateva sfaturi din efortul ei de slabire intr-un videoclip pe care l-a postat pe o retea sociala, potrivit Insider.

Masoara zaharul, nu caloriile

Hosoda a spus ca mereu verifica ce cantitate de zahar are un aliment pentru a vedea daca ii va creste insulina si zaharul din sange, ceea ce duce invariabil la cresterea in greutate.

Consumul de zahar in exces nu numai ca determina organismul sa il depoziteze sub forma de grasime, dar creste si riscul de diabet sau prediabet.

Aproximativ unul din trei adulti americani are zahar din sange in mod cronic, ceea ce inseamna risc crescut de diabet de tip 2, potrivit Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor.

Pavel Stratan isi canta durerea! Vezi momentul emotionant in care artistul a interpretat cu lacrimi in ochi piesa „Visul” - VIDEO

Cantitatea de calorii de care are nevoie o persoana poate varia foarte mult in functie de nivelul de activitate si metabolism, asa ca Hosoda a spus ca nu isi stabileste obiective sau limite de calorii pentru a slabi.

De asemenea, este important sa avem in vedere ca nu toate caloriile sunt la fel, iar continutul caloric al unui aliment nu reflecta intotdeauna si valoarea lui nutritiva.

Bea suficienta apa

Cand incerca sa slabeasca, Hosoda a spus ca a invatat sa nu confunde setea cu foamea.

Ea le recomanda oamenilor sa bea intre 15 si 30 de mililitri de apa pe kilogram de greutate corporala. Acest lucru depinde si de nivelul de activitate al fiecarei persoane in parte: cineva care este activ si transpira mult ar trebui sa bea mai multa apa decat o persoana cu nivel mediu de activitate.

Singura exceptie de la aceasta regula ar trebui sa o faca persoanele cu insuficienta cardiaca, boli de rinichi sau nivel de sodiu scazut, care ar trebui sa-si intrebe medicii cata apa sa consume, a spus Hosoda.

Horoscop 3 ianuarie 2023. Zodia care se lasa ghidata de motto-ul: „Nu risti, nu castigi”

Asigura-te ca dormi suficient

Multi oameni incep sa aiba tulburari ale somnului pe masura ce imbatranesc, in special dupa menopauza sau anii care o preced, iar somnul insuficient si agitat a fost legat de cresterea in greutate.

Hosoda a spus ca ia suplimente cu magneziu care o ajuta sa doarma si sa reziste poftei de zahar, dar recunoaste ca putine studii au explorat aceasta legatura. In general, administrarea de suplimente nu este o modalitate care iti garanteaza calitatea somnului sau scaderea in greutate.

O analiza publicata in 2021 a constatat ca unii adulti in varsta de peste 50 de ani au avut un somn mai bun cu suplimente obisnuite de magneziu, dar autorii au concluzionat ca nu exista suficiente dovezi pentru a recomanda magneziul ca sprijin pentru somn.

Nu evita antrenamentele de forta

 Hosoda a spus ca a inclus antrenamentele de forta in rutina ei.

Multi oameni se concentreaza pe exercitiile aerobice sau cardio, pentru a scapa de greutate, dar ea a descoperit ca antrenamentele de forta au functionat mai bine in cazul ei.

In plus, exercitiile de forta sunt importante pentru adultii de peste 50 de ani, care pot incepe sa aiba probleme cu mobilitatea sau pierderea masei musculare.

Articole din aceeasi categorie