14.06.2022
Masajul - procedura la care apelam pentru a ne relaxa! Afla despre o tehnica indiana antica - Shitodhara, care iti poate scoate starea de anxietate si iti imbunatateste sanatatea: „E benefic pentru fiecare persoana” - VIDEO

Shirodhara este probabil cea mai cunoscuta dintre terapiile ayurvedice adjuvante, fiind foarte mult folosita pentru starea globala de relaxare pe care o induce. Cum are loc aceasta tehnica de masaj vezi in reportajul ce urmeaza, marca ISanatate la ProTV.

Stilul de viata modern duce la o sanatate precara in multe feluri. Cu toate acestea, utilizarea unor metode simple si naturale poate imbunatati sanatatea.

Shirodhara este o forma de terapie ayurveda indiana antica pentru ameliorarea stresului, care implica turnarea delicata a uleiului vegetal pe frunte, pentru o anumita perioada de timp. Numele provine de la cuvintele SHIRA insemnand cap si DHARA insemnand flux.

Ai dureri de spate si nu stii cum sa scapi de ele? Simulatorul Pravilo iti vine in ajutor si te ajuta sa inlaturi eficient problema: „Cateva proceduri ajuta la relaxarea sistemului vegetativ” - VIDEO

Se spune ca Shirodhara are efecte relaxante, linistitoare si calmante asupra corpului si a mintii. Cercetarile sugereaza, de asemenea, ca Shirodhara poate ajuta la imbunatatirea calitatii somnului, gestionarea insomniilor si reducerea anxietatatii. Din perspectiva spirituala, aceasta tehnica este considerata deschiderea celui de-al treilea ochi.

La inceputul sedintei, clientului i se spala picioarele cu sare de mare si gel de dus cu extract de trandafir, apoi i se cere sa se intinda pe spate si sa se relaxeze.

Tehnica implica un masaj inainte sau dupa tratament.

In continuare, uleiul de susan este incalzit astfel incat sa se potriveasca cu temperatura corpului si se picura usor pe frunte, ajungand intre sprancene.

Uleiul de susan este utilizat pe scara larga deoarece este un ulei relativ neutru si se amesteca bine cu uleiurile esentiale, care sunt uneori folosite pentru a imbunatati experienta. Alte uleiuri care pot fi folosite includ: uleiul de cocos, uleiul de ksheerabala sau untul ghee.

Intregul procesul dureaza in general intre 30 si 90 de minute si genereaza o profunda stare de relaxare, atat trupeasca cat si sufleteasca.

„In timpul procedurii m-am simtit foarte relaxata. Este o procedura benefica pentru fiecare doamna, pentru fiecare persoana. Este ceva nou pentru mine si am simtit mai mult un masaj pentru relaxare”, Maria Minciuna, clienta. 

Afla de la nutritionista Marina Danici cum poti combina legumele si fructele pentru a obtine un smoothie sanatos, dar si foarte delicios: „Cu totii avem nevoie de o educatie alimentara” - VIDEO

Daca ai taieturi sau rani deschise, in special pe fata, cel mai bine este sa amani sa incerci Shirodhara pana cand acestea se vindeca.

Masajul care elimina stresul si anxietatea.

In functie de preferintele si necesitatile clientului, pretul unei sedinte de Shirodhara variaza de la 1500-2000 lei.

Articole din aceeasi categorie