01.12.2019
Mananca ciocolata dimineata! Angela Ginn, reprezentanta a Academiei de Nutritie si Dietetica: „Este momentul ideal pentru a manca o cantitate decenta de ciocolata.”
Daca pana acum mancai dulciuri la micul dejun si simteai o profunda vinovatie dupa aceea, nu iti mai face griji!

Ultimele studii dovedesc faptul ca ciocolata este benefica in prima parte a zilei, mai exact dimineata, avand o serie de proprietati necesare bunei functionari a creierului si sporind capacitatea acestuia!

Image result for chocolateIntr-un studiu realizat de Universitatea Syracuse, cercetatorii au descoperit faptul ca un consum moderat de ciocolata a fost asociat pozitiv cu o varietate de teste precum Composite Global, memoria vizuala-spatiala si organizarea, memoria de lucru, scanarea si de capacitatea de urmarire la testele de asemanari.

Pe scurt, scorurile cognitive au fost substantial mai mari pentru persoanele care consuma ciocolata cel putin o data pe saptamana, comparativ cu persoanele care consuma foarte rar sau niciodata. Astfel, devine foarte clar faptul ca un consum moderat de ciocolata este benefic pentru creier.

Related image

Intr-un studiu de la Harvard Medical School, cercetatorii au descoperit faptul ca pentru persoanele cu varste cuprinse intre 67 si 77 ani, care au o insuficienta a fluxului sanguin la nivelul creierului, consumul de cacao cu lapte de doua ori pe zi, timp de 30 de zile, a dus la o crestere de 30% la nivelul memoriei si abilitatilor de gandire si o crestere de 8,3% al fluxului de sange la nivelul creierului.

Cercetatorii afirma faptul ca dimineata nu este doar un moment ideal pentru a consuma ciocolata (deoarece metabolismul va arde caloriile depuse de aceasta de-a lungul zilei), dar reprezinta si o buna metoda de a te tine departe de carbohidrati si calorii de-a lungul zilei, satisfacand pofta.

Angela Ginn, reprezentanta a Academiei de Nutritie si Dietetica, afirma ca: „Dimineata este momentul ideal pentru a manca o cantitate decenta de ciocolata. Consumand ciocolata dimineata, vei putea satisface nevoia de dulce si poti oferi un boost metabolismului tau. Corpul tau este ca o masina, are nevoie de combustibil pentru a functiona".

Image result for chocolate for breakfast

Iar mancarea reprezinta combustibilul. Potrivit lui Ginn, ideea consumului de dulciuri dimineata „este benefica, dar nu suficienta. Atunci cand mananci dulciuri la micul dejun, asigura-te ca adaugi proteine si/sau grasimi sanatoase pentru inima in amestec”, spune ea.

Sursa foto: Google.com

Articole din aceeasi categorie